pátek 30. září 2011

Pěkná práce, pokud můžete dostat: Apotheker Listy HP s 10 milionů dolarů Severance

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/PJWU6DvHhac/:
1000-dollar-bill-22

Masivní odstupné nejsou ničím novým, ale někdy je prostě cítí potřebu upozornit na ně. Svrženého HP CEO Leo Apotheker opouští společnost s 7,2 milionu dolarů odstupného , plus 2,4 milionu amerických dolarů bonus a $ 3,7 m na skladě (více, pokud budete počítat ostatní svěřeny 440.000 akcií). Chápu, že toto vysoké mzdy je součástí naší podnikové kultury, ale opravdu, teď.

Je možné, že HP je na spirále smrti a jen Apotheker je zdravý úsudek způsobil, že projde pouze 45% poklesu hodnoty? Zdá se nepravděpodobné, že by ho kopnout do obrubníku po méně než jeden rok, pokud tomu tak bylo.

Ale ne, odchází s miliony v hotovosti a akciích, a HP bude dokonce platit za právníky, kteří jednání balíček, a budou platit až do $ 300K, pokud se cítí jako pohyblivé.

Samozřejmě, neměl bych chtěl žít, že rok v botách Apotheker je. Ten se potýká s několika velmi obtížná rozhodnutí a masivní vnitřní změny po akvizici Palm. To nejlepší z mužů by bojovali. Ale jeho zacházení s Palm webOS a je otevřená kritice. Jednalo se o miliardový obchod, který je třeba ve tvaru, zatímco to bylo horko, a (ačkoli tam byl jistě dobré množství vnitřní politice, která měla co do činění s tímto také), že to neudělal to, a teď je to miliarda boondoggle dolarů. Možná Hurd Ambicí je částečně na vině také, ale nemyslím si, že mnozí by kompliment Apotheker práci v této kritické oblasti za jeho vlády.

Jeho velký krok k rozdělení podniku byla jistě ballsy, ale to bylo obvinění z lehké brigády. HP zákazníků a trhu, jak zjistil, že je znepokojující vývoj, největší světová společnost PC mlátí o takhle. Acer má i veřejně přiznal svou celkovou strategii potřebuje revizi, ale to bylo provedeno s opatrností a pokorou.

Budu tam zastavit dřív, než jsem si naivně kopat sebe hlubší. Ale já jsem chtěl zapsat nové překvapení v této kultuře, která vyhodí peníze oknem, jako je tento. Divím se, že lékárník měl dovoleno odejít s jeho kůži.

Všechny informace jsou zde v tomto podání SEC , pokud jste zvědaví.


Web:
Společnosti:

Žádné komentáře:

Okomentovat