pátek 30. září 2011

Kupa galaxií výzkum podporuje Einsteinova teorie relativity na kosmické úrovni

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/09/30/galaxy-cluster-research-supports-einsteins-theory-of-relativity/:
V jedné malé vítězství Einstein, jeden obrovský vítězství pro lidstvo, vědci z Institutu Nielse Bohra se ukázal jako jeho obecné teorie relativity v kosmickém měřítku prostřednictvím výzkumu velkých kup galaxií. V souladu s klastry - což jsou největší známý gravitační vazbou objekty - mají tak silný tah, že by měli vést světlo "rudý posuv", nebo úměrně nárůstu vlnové délky, posun k červenému konci viditelného spektra. Chcete-li otestovat, měřili paprsky od 8.000 klastrů, ukázat, že oni skutečně způsobí změnu ve vlnové délce světla, podporuje Einstein teorie T. Jedna dobrý skutek zaslouží další, vpravo Albert ? Křeslo kosmologové mohou hop na více než ke zdroji odkaz se dozvíte více.

Kupa galaxií výzkum podporuje Einsteinova teorie relativity na kosmické úrovni původně objevila na Engadget na Pá. 30 září 2011 02:08:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Forbes | zdroj Institutu Nielse Bohra | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat