pátek 30. září 2011

Accelerator vede k vypnutí papír navíjen

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GtxNYRKqLfo/accelerator-shutdown-leads-to-paper-being-retracted.ars:

Vědecké práce se odvolal celou dobu pro problémy od poctivé chyb do úplného podvodu. Nejčastějším důvodem pro zjištění problému je neschopnost produkovat podobné údaje v rámci navazující experiment. Dnešní vydání časopisu Science obsahuje odvolání, která přišla o práci, protože klíč mohl být reprodukována, jako zařízení, ve kterém byla provedena má vypnout.

Původní práce byla publikována v roce 2006, a je docela zajímavé. Kovalentní vazby mezi atomy mají schopnost roztáhnout a smlouvy, vytváří vibrace mezi atomy. Tyto vibrace mohou být nadšeni ohledem na specifické vlnové délky absorbovat foton právo nastaví vazba vibrační. Papír prohlašoval, že je první, která ukazuje, že je možné zasáhnout křemíku vodíkovou vazbu s fotony natolik, že vibrace bude stačit rozbít vazby, uvolňovat vodík z povrchu křemíku. Stručně řečeno, výsledky naznačují, že je možné, aby vibroval molekuly na kusy.

Z nějakého důvodu, alespoň jeden z autorů nedávno pokusil získat podobné výsledky, pravděpodobně jako součást nové, ale související s projektem. A autor nemohl. Vhodnou reakci v tomto případě je vrátit a pokusit se zopakovat podmínek původního experimentu jako přesně tak, jak je to možné. A opět, autor nemohla v tomto případě, protože zařízení bylo zavřeno v uplynulých letech: "laseru s volnými elektrony zařízení na Vanderbilt, unikátní světelný zdroj pro tento experiment, byl vypnut, zákaz dalšího výzkumu. " Takže autoři příslušné věc a stáhl své dřívější papír.

Volný elektron lasery jsou v podstatě malé urychlovačů částic, které vytvářejí intenzivní světelný paprsek tím, že nutí vysokou energií elektronů, aby se série rychlých zatáček, který přiměje je, aby vydávají fotony. Celosvětově existuje značný počet z nich (celé Stanford Linear Accelerator se změnilo v jednu), ale zdá se, že ty se správnou energií se zaměřit na křemíku vodíkové vazby jsou buď velmi vzácné, nebo neexistují vůbec.

Reprodukovatelnost je klíčovou součástí vědy, ale je to často mnohem složitější zajistit, než prosté "prostě experiment znovu" postoj by se mohlo zdát. Technologie je dnes ústřední součástí většiny věd, a přinesl řadu problémů, rychlé tempo zastarávání a náklady na údržbu zastaralý hardware mezi nimi, které by měly být známé non-vědci. A technologických změn může velmi reprodukci přesné podmínky problém, který tito autoři zřejmě nestihne.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat