neděle 25. září 2011

Ano, Google jednotky se blíží. Pro Real této doby.

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M5m9u64QWqY/:
gdrive_shot

Asi před měsícem, některé dodatky ke kódu v chromu (open source prohlížeč Chrome za), navrhl, že dlouho legendární "GDrive" může být na pokraji skutečnosti zahájení. O týden později, uživatelsky orientované proti začalo objevit . Pak se dneska, bystrozraký sociální mediální konzultant, Johannes Wigand, spatřil něco zajímavého během prezentace na Google podporované akce: něco, co určitě vypadá jako jednotka Google.

A je to.

Za poslední měsíc jsme byli schopni vykopat další informace o službě Google Drive. Za prvé, je to velmi reálné. A to se používá vnitřně u Google. Samozřejmě, že to bylo i reálné v roce 2007 a 2008 před tím, než byl nakonec zabit. Ale mluví se zaměstnanci, kteří tehdy viděl a používal službu se shodli, že to bylo docela blbě, a není připraven pro hlavní vysílací čas. Tato nová verze by měla být mnohem lepší.

Jak můžete vidět na obrázku je Wigand (viz výše, s důležitými prvky, obklopeného mne), bude Google Drive na webu v podstatě Dokumentů Google rebranded. To by nemělo být velkým překvapením, protože Google je umístění dokumenty jako druh pohonu Google od počátku roku 2010 . Rozdíl je v tom, že Google konkrétně nechtěl říkat, že v té době. Teď už ano.

A to je mnohem větší smysl. Jen málo lidí používá Google pro on-line ukládání souborů, které po použití v dokumentech. Většina ještě pravděpodobně ani neuvědomují, že mohou. Něco tak jednoduché, jak změnit jméno na Google disk by měl pomoci s tím. K dispozici bude také nový "My Google Drive" prostor pro různé složky disku Google. Bude nějakou jinou konkrétní nástroje také.

Ale tady je skutečný klíč: Budou zde také nativní synchronizaci software nainstalovat na různých počítačích a mobilních zařízeních. Ano, jako Dropbox.

To platilo i zpět v den GDrive, ale opět (kódové označení: Platypus) služba byla prý velmi buggy. Nyní je prý dobře. Máte-li dokument v počítači, který chcete přesunout na jiný, stačí přetáhnout ho do tohoto nového disku Google App Sync. Nebo samozřejmě můžete použít web.

Neslyšeli jsme o harmonogramu pro pohon Google roll-out, ale představte si, že bude poměrně brzy. Opět platí, že Google používá tento vnitřní teď a byl po určitou dobu. Jedna věc, kterou Google může čekat, je zmrzlina Sandwich, nová verze Android na příští měsíc. Tam mohou být některé Vestavěná jednotka Google komponent na to (i když to je jen spekulace mě). A zdá se, že to bude alespoň část Chrome, a co je důležitější, Chrome OS.

Očekávejte, že Google Drive pobývat na drive.google.com (nežije zatím). To není jasné, jak bude docs.google.com (současný domov Dokumenty) používat - snad jako domov aplikace textového procesoru, nebo možná to bude jen přesměrování. Také není jasné, jak Google přidělí uložení pro tuto službu, ale pravděpodobně to bude stejné jako v současné době na docs / Gmail / etc. Můžete si jistý (stále rostoucí) množství zdarma, a pokud potřebujete víc, můžete si koupit.


Žádné komentáře:

Okomentovat