sobota 9. července 2011

Vesmírného odpadu hrozby a jak s ní zacházet

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cwrzm1mmW18/:

Poznámka redakce: Následující příspěvek je hostem Scott Spence, ředitel, Raytheon prostor Plot Program , Integrated Defense Systems.

Včera označil významný den v historii Spojených států, jak NASA zahájila svou poslední raketoplánu, končit 30-roční doby. Čtyři astronauti velitel Chris Ferguson, pilot Doug Hurley a specialisté mise Rex Walheim a Sandy Magnus, v čele jsou 12-denní mise Atlantis, 135. a poslední let legendární programu raketoplánu. Poté, co se vrací Atlantis na Zemi, bude NASA oficiálně do důchodu program a přesunout pozornost k vývoji příští generace vozidel posádky zkoumání (CEV), schopný nést posádku a náklad na oběžnou dráhu Země, Měsíc a Mars.

Ale jen několik dní před zahájením Atlantis, něco nečekaného dělala titulky .

Raketově kolem Mezinárodní kosmické stanice na 29.000 mil za hodinu, kus vesmírného odpadu přišlo jen 1100 stop od srážky, nutit členů posádky, aby se uchýlili do dvou kapslích prostor vyhrazen pro nouzová úniková.

Od vypuštění první umělé družice, Sputnik 1, v roce 1957, Země nízké oběžné dráze je stále plný umělých vesmírného odpadu objekty v rozsahu od jedné barvy skvrna na větší výbušnosti a kolize fragmentů na celé nefunkční družice. Jen před dvěma lety, družice Iridium se srazila s ruskou kosmickou loď skončila Cosmos, významně přispívá k množství trosek již na oběžné dráze Země.

Kus trosek tak malé, jako jeden centimetr jede neuvěřitelně vysokých rychlostech může zcela zničit operační družice v případě, že oběžné dráhy těchto dvou protínají. Využití stávajících technologií, více než 20.000 objektů, je katalogizována Space Command, ale odhaduje se, že více než půl milionu kusů existovat. Ačkoli nesledované, mohou tyto kousky "vesmírného odpadu", být smrtelná pro naše vesmírných systémů, od vojenského prostoru systémy komerčních systémů pro civilní vesmírných systémů, nikdo není nezranitelný hrozbu.

Naše rostoucí závislost na prostor

V uplynulých deseti letech se stala místa neoddělitelně spjaty se všemi aspekty lidského života. Jen se snažím si představit jeden den bez potřeb, jako jsou bankomaty, GPS zařízení, DirectTV a Weather.com. Soukromé činnosti a globálního obchodu do značné míry záviset na komunikaci, dálkového průzkumu Země a navigační družice z vesmíru. Jen před třemi lety, svět vládních výdajů vesmírný program dosáhl historického maxima více než 62000000000 dolarů dolarů.

Stejně tak prostor se stal zásadní vojenské operace. Investice do satelitních komunikačních programech bylo lezení rychle dosáhl 6,6 miliardy amerických dolarů strávil v roce 2008 pro neklasifikované oblasti obrany a civilních programů. Ale rostoucí význam prostoru každodenního života, globální obchod a národní bezpečnost vedla k velké obavy z ohrožení amerických kosmických systémů k narušení v případě mezinárodního konfliktu.

V důsledku toho jsou více než 128 satelitů plánovaných pro start v příští dekádě řízen velmi našeho národa resortu obrany.

Ale to stále větší počet satelitů na oběžné dráze kolem Země učinila prostoru mnohem více nebezpečných došlo v posledních letech. Nízké oběžné dráhy se nyní staly tak přeplněné, že operátoři jsou pravidelně nuceni provést nouzové manévry palbou raket se vyhnout katastrofám.

To spolu s rychlým šířením vesmírného odpadu zdůrazňuje nezbytnost pro přesnější sledování prostoru a sledování zlepšení.

Nové příležitosti

V blízké budoucnosti bude lepší ", o situaci ve vesmíru" schopnosti být rozhodující pro detekci a podávání zpráv o šíření vesmírného odpadu a stále rostoucí počty lázeňských

Žádné komentáře:

Okomentovat