sobota 9. července 2011

Jak Hydrostor klade za cíl změnit mocenské hry tím, že uloží energii pod vodou

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiR0SSpNiMc/:

Poznámka redakce: Host spisovatel Joseph Puopolo je podnikatel a start-up nadšenec, který blogů na různá témata, včetně zelených iniciativ, technologie a marketing.

Tam byl spravedlivý trochu obavy v posledních letech o schopnosti našich elektráren dodávat dostatečné elektřiny v době špiček. Hydrostor , Toronto-založená společnost, se s jiným přístupem nabízí řešení, které umožňuje zařízení pro ukládání jejich výkon pomocí stlačeného vzduchu v podvodních nádrží.

Přesněji řečeno, Hydrostor se přebytečné energie vytvořené během období mimo špičku spotřeby a převádí tuto energii do stlačeného vzduchu pomocí vzduchového kompresoru, který pak nafoukne akumulátory umístěné pod hladinou vody. Hloubka vody udržuje ve vzduchu při konstantním tlaku, pomáhá uchovávat energetický potenciál.

Je-li požadovaný výkon, je vzduch vypouštěn do expandéru a elektřinu vyrábí. Přes tepelný výměník, moderní kompresory a expandery, systémové přístupy adiabatickém provozu dosáhnout účinnosti přes 70 procent.

Tato technologie má potenciál oslovit nepravidelně energie z obnovitelných zdrojů, pomoc odlehčení přenosové a distribuční linky, a vytvořit lepší efektivitu stávající generace.

K dnešnímu dni Hydrostor spoléhala těžce na vládě a výzkumných grantů začít. Oni jsou nyní snaží získat další finanční prostředky ze soukromých zdrojů a vládní skupiny pro rozšíření. Ty jsou v současné době v pilotní fázi řady projektů.

Výhody jsou zřejmé, klepnutím do obchodu síly případě, že spotřebitelé vyžadují, než neustále udržovat vyšší, než je běžné dodávky by se vytvořit efektivnější sítě. Hydrostor odhaduje, že více než 50 procent největších světových zatížení centra jsou umístěna vodou a byla by proto kandidáty na jejich systém. Pokud se tento model osvědčí, bylo by to ušetřit miliardy dolarů a roky je potřeba stavět nové generátory. Hydrostor se nedívá nahradit nová generace projektů, ale pouze aby se stávající síť efektivnější a spolehlivější.

Společnost byla založena v roce 2010 Cameron Lewis, když upozorňují na potřebu efektivnější způsob ukládání elektrické energie. Cameron odhaduje, že náklady na skladování energie pomocí jeho systém je o 50 procent levnější než ukládání elektrické energie z baterií.

Přišel na nápad při práci na větrné farmě v severní Ontario, a viděl potenciál energie skladování. Alternativní zdroje energie, jako je vítr, vyžadovat nějaký druh mechanismu moci skladování vytvořit základ rozšířený zatížení. Pro nezasvěcené, "základního zatížení" se vztahuje na minimální množství energie, které nástroj nebo distribuční společnost musí dát k dispozici svým zákazníkům kdykoli. Základního zatížení je tradičně vytvořen spuštěním elektrárny 24 / 7 k vytvoření potřebné energie.

Jedním z tradičních klepe na obnovitelné zdroje energie je v otázce, co dělat, když fouká vítr, není ani slunce nesvítí, protože poptávka po elektřině se nikdy nezastaví. Nákladově efektivní skladování energie, které by bylo možné vytvořit spolehlivý základ zatížení a umožňují technologie inteligentních sítí.

Dominový efekt z této aplikace by byl velký, že tam bude nové příležitosti pro arbitráž energie a zvýšení životaschopnosti obnovitelných projektů u velkých vodních ploch. Jedním z možných limitujících faktorů úspěchu Hydrostor bude jeho přijetí ve větším měřítku.

Všechny aktuální projekty jsou 1 - 4 megawattů (MW) v designu, zatímco větší rostliny začnou ve stovkách megawattů. Cameron trvá na tom nejen to, že tento systém lze škálovat, ale jakmile HAV

Žádné komentáře:

Okomentovat