pondělí 18. července 2011

Ruska RadioAstron dalekohled nakonec nastaveny na startu, přikrývky prostor s rádiem okem

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/17/russias-radioastron-telescope-finally-set-to-launch-blanket-sp/:
Vzhledem ke všem prostor nostalgie jsme plavání v poslední době, je vhodné, aby se trochu studené války-éra dalekohledu se připravuje, aby své první plavbě po více než třech desetiletích vývoje (a zpoždění). Ruská mise, známý jako RadioAstron se konečně stane skutečností v pondělí, kdy radioteleskop na trh z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu před tyčící se na oběžnou dráhu několik 350.000 kilometrů od Země. Na deset metrů široká, plavidla antény je malá ve srovnání s ostatními radio 'obory, ale její dosah může být podstatně rozšířen v kombinaci se signály od těch, které na zemi. Tato technika, zvané interferometrie, budou efektivně vytvářet největší dalekohled někdy postavený, o rozloze téměř 30 krát větší než Země a průměr RadioAstron umožňuje zachytit snímky v mezihvězdném 10.000 krát rozlišení Hubble Space Telescope . Zbývá však jedna zásadní překážka - protože sonda sbírá data na asi 144 megabitů za sekundu, musí neustále přenášet informace do antény na zem. Problém je, že je jen jedna anténa schopné přijímat RadioAstron je signál, a pokud jsou postaveny další brzy, může zdravá část jeho připomínek byla ztracena. Jak se řekne "Buzz-zabít" v ruštině?

Ruska RadioAstron dalekohledu konečně dát na trh, přikrývky prostor s rádiem okem původně objevila na Engadget na ne. 17 červenec 2011 20:14:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroj New Scientist | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat