sobota 30. července 2011

Odvolací soud má přednost před nižším soudem, podporuje rakovinu prsu Testy genů

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/-RZa0jFCJUU/appeals-court-overrules-lower-court-upholds-breast-cancer-gene-test.ars:

O něco více než před dvěma lety, velká sbírka zúčastněných stran spojilo s ACLU napadnout praxi, která se stala ve vyjetých kolejích: patentování lidských genů. Skupina podala žalobu , že cílená konkrétní sadu patentů: Myriad, které používá genetiky kontrolovat trh pro testování genů BRCA prsu prsu. V překvapení Výsledkem je, že rozhodčí dohlíží na případu vydal rozsáhlou rozhodnutí , že nejen zrušen Myriad patenty, ale zdá se, všechny patenty genů v ohrožení. Nyní, když rozhodnutí bylo obrácené, jako odvolací soud potvrdil v otázce patentů.

Počáteční rozhodl, že zrušený Myriad patenty spoléhala na novou interpretaci toho, co byl patentován. Patenty na přírodní látky jsou povoleny v případě, že proces jejich získání je transformační, což znamená, že konečný výsledek se výrazně liší od původního, přirozeného stavu. Za tímto účelem se genetické testování, soudce uvažoval, nezáleželo na tom, jaké konkrétní molekuly DNA byla získána, nebo jakým způsobem, to, co potřeboval, informace předané v genu, pokud jde o jeho proteinové sekvence, ne konkrétní kus DNA. A tato informace je přírodní produkt, který nelze patentovat, pokud byl transformován nějakým způsobem. Vzhledem k tomu, genetické vyšetření nevyžaduje žádnou transformací, pak patenty byly neplatné. Protože mnoho dalších genů zaměřené patentů se spoléhal na tento druh informací, spíše než skutečné DNA, toto rozhodnutí zřejmě místo, mnoho z nich v nebezpečí.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat