pátek 27. května 2011

NASA asteroid mise by mohla vysvětlit, jak život začal (a jak my mohli skončit)

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/05/27/nasa-asteroid-mission-could-explain-how-life-began-and-how-ours/:
Je tu malá šance, že Země by mohla zasáhnout asteroid ve zhruba 170 let, ale nebojte - NASA 's všude. Tento týden oznámila agentura nové sousto mise známý jako Origins Spectral-tlumočení-zdrojů Určení-Security-regolith Explorer, nebo OSIRIS-Rex, v krátkosti. 800 milionů dolarů iniciativa, která je součástí New NASA hranic Program, vyšle kosmickou loď se spojit s rokem 1999 RQ36 - v blízkosti asteroidu, který je pravděpodobně bohatá na uhlík a další organické molekuly, které by mohly vysvětlit, jak vznikal formy života. Po asi čtyřech letech cestování vesmírem, by měla plavidla dostat dost blízko k mapování povrchu planetky, před použitím jeho robotické paži získat alespoň dvě unce materiálu a vrátit na Zemi 2023. Vědci budou také věnovat pozornost k něčemu známý jako účinek Yarkovsky, který určuje, jak asteroid cesta změní, neboť pohlcuje a vyzařuje energii ze slunce. OSIRIS-Rex se pokusí změřit vliv poprvé, snad umožní NASA předpovědět trajektorie potenciálně nebezpečných asteroidů - včetně RQ36. 1900-noha široký rock Očekává se přiblíží k Zemi do roku 2182 a podle posledních odhadů, tam je jeden z tisíce šance, že by to mohlo skutečně udeřit naší planety. Nyní, když nás omluvte, musíme jít připravit bunkr pro naše pra-pra-vnuci. Hlava kolem přestávku na video a plné tiskové zprávě.

Pokračovat ve čtení NASA asteroid mise by mohla vysvětlit, jak život začal (a jak my mohli skončit)

NASA asteroid mise by mohla vysvětlit, jak život začal (a jak my mohli skončit), původně objevila na Engadget na pá. 27.květen 2011 10:27:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Space.com | | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat