pátek 27. května 2011

Ballmer: Microsoft Pirátství náklady 95% potenciálních čínských příjmů

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kp7S-3vjpEU/ballmer-piracy-costs-microsoft-95-percent-of-potential-chinese-revenue.ars:

Mluvení ve středu při otevření nového Microsoft Microsoft asijsko-pacifické oblasti výzkumu a vývoje skupiny sídlem v Pekingu, generální ředitel společnosti Microsoft uvedl, že společnost vydělala příjmů v Číně ve výši pouze pět procent, které si vydělal v USA, navzdory srovnatelných prodejů osobních počítačů mezi těchto dvou zemí. Důvodem pro rozdíl? Pirátství, nepřekvapuje.

Ballmer odmítl tvrzení, že společný software je příliš drahý. Ačkoli uznává, že počítače byly příliš drahé pro mnoho lidí na zemi, on argumentoval, že "pokud můžete [dovolit PC], mohl si dovolit software"-a tudíž, že bující pirátství v této zemi byl produkt malátný vymáhání práv duševního vlastnictví práva, spíše než software cenově mimo dosah uživatelů.

I dalších zemích s rozšířeným pirátstvím neměl stejný rozpor mezi PC a prodeje Microsoft příjmy. Ballmer uvedl, že Microsoft vydělal šestkrát více za PC prodávané v Indii, než tomu bylo v Číně, a že pokud čínské ochranu duševního vlastnictví byl jak silný jako Indie je pak na trhu by stálo za to "miliardy dolarů."

Pirátství v Číně již dlouhou dobu jablkem sváru mezi čínskou vládou a tvůrci softwaru. Čínská vláda uznává, že problém, a říká, že podnikla kroky ke snížení míry pirátství. Nicméně je velmi vysoká míra pirátství vidět, s Business Software Alliance anti-pirátství skupinu, která tvrdí, že 78 procent softwaru instalovaného v zemi, loni byl pirátský, ze 86 procent v roce 2005.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat