čtvrtek 31. března 2011

Ovocná nanovlákna mohl dělat pro super-silných plastů, banán-ochucené panely těla

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/30/fruity-nanofibers-could-make-for-super-strong-plastics-banana-f/:
Ovocná nanovlákna mohl dělat pro super-silných plastů, banán-ochucené z uhlíkových vláken
Uhlíkové vlákno je stále materiál volby pro high-end komponenty, které potřebují hodně síly, aniž by hodně na váze, ale ne život lepší, kdyby ty složky byly vyrobeny z ananasu? Zdá se, že ano. Alespoň to je případ podle brazilských vědců pod vedením Alcides Leão, kteří vytvořili takzvaný nanovláken z buničiny z různých druhů ovoce, včetně ananasu listy a kokosové skořápky. Ty jsou zpracovávány až na vytváření nano-vláken, které měřítku, když přidal se k plasty, složené 30 procent lehčí než z uhlíkových vláken ještě třikrát nebo čtyřikrát silnější. Zdravější, taky. Ani slovo o tom, kdy tohle by mohlo být v plném rozsahu výroby, ale těšíme se na kolébce naší budoucí ovoce-založené gadgets.

Ovocná nanovlákna mohl dělat pro super-silných plastů, banán-ochucený panely karoserie původně objevila na Engadget na st. 30 březen 2011 22:57:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink plyn 2,0 | zdroje ScienceNewsline | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat