pátek 18. února 2011

NVIDIA Tegra quad-core, "Kal-El," mohl skončit v Bizarro světa

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/y_nQt04NhhQ/nvidias-quad-core-tegra-kal-el-could-end-up-in-bizarro-world.ars:

Na Mobile World Congress, NVIDIA oficiálně vzal zábaly z 1.5GHz, quad-core Tegra 3, který byl propuštěn počátkem minulého měsíce.

NVIDIA není plachý o tom, odvážné tvrzení pro jeho nadcházející čip, počínaje codename: Kal-El (Superman Kryptonian jméno). Společnost také ukázala, že 40nm čip bití Core 2 Duo (model T7200) v Coremark, což je impozantní, ale slouží především zdůraznit, jak ostudné je, že některé výrobci počítačů ještě loď "premium" stroje s takovou vrzající staré části v nich.

Časový rámec pro zahájení Kal-El je agresivní, s NVIDIA slibný tablety na základě nové části do srpna tohoto roku, a po chytré telefony na konci roku. Chip will also support display resolutions even vyšší, než byla stanovena ve leaked snímky, s NVIDIA demoing it tlačí 2560x1600 screen. Na zpracování médií straně, Anandtech hlásí , že Kal-El konečně přináší podporu pro NEON-ARM odpověď na to SSE instrukce vektoru Intel-line na Tegra. K dispozici je také 12-jádro GPU, ale, stejně jako jeho předchůdce Tegra 2, nebude unifikovanou architekturu shaderu design. Krmení, že média hardware je 32-bitový LPDDR2 řadič, což znamená o něco menší šířku pásma než bychom očekávali, ale je to asi moc moudrá volba dané úvahy.

Tento čip bude mít velký mobilní herní část, a my jistě doufat, že tam je něco pravdy na zvěsti o Sony používat to v nadcházející media / herní tablet. Mohlo by to také skončit běží víc než jen hry PlayStation, ačkoli. Na poslední výdělku hovoru, NVIDIA CEO Jen-Hsuan odkazoval se nedávno představila Windows ARM port a navrhl, že linka Tegra by mohlo být, aby jeho cestu do PC "notebooky".

Jsme si představit Tegra že nás dovede k budoucnosti, Bizarro-Svět moment, ve kterém Microsoft desktop OS běží na klasické RISC ISA, zatímco Apple desktop OS je omezena na x86. V tento den, očekáváme, že číst zabil jistý úvodníků na místech Mac o tom, jak RISC je starý a zatkli, zatímco CISC je vlna budoucnosti. Možná je to to, co si Mayové byli mluví o tom, kdy budou uveřejněny planetární plán, který končí v roce 2012.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat