pátek 17. prosince 2010

Výzkumníci najít slabé místo v lithium-iontových baterií, navrhnout lepší nanodráty by mohla být odpověď

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/17/researchers-find-weak-point-in-lithium-ion-batteries-suggest-be/:
Viděli jsme bezpočet pokusů o vybudování lepší lithium-iontová baterie , ale tam to bylo mnohem méně úsilí v oblasti výzkumu se věnuje pouze zjišťuje, proč lithium-iontové baterie nevydrží déle. Tým vědců z Pacific Northwest National Laboratory dělali jen to, nicméně, a oni jsou nyní sdílí některé ze svých zjištění. Hlavním viníkem, říkají, jsou nano-velikosti dráty z cínu hromadné oxidu použité v bateriích, který může expandovat a deformovat značně v průběhu doby, nakonec renderování baterie k ničemu. A co víc, zatímco výzkum byl zaměřen především na zkoumání příčin stárnutí baterie, výzkumníci mají přirozeně několik návrhů, jak zlepšit je - a to, nahradit ty dráty z cínu hromadné oxidu s jemnější nanovláken cínový kysličník. Jako hlavní vědec Chongmin Wang vysvětluje, že by se účinně částku vinutí spolu "tenčí vodiče, spíše než dělat jednu tlustý provaz", což je samozřejmě snáze řekne, než udělá. Hlava na minulost přestávka na kompletní tisková zpráva.

Pokračovat ve čtení Výzkumníci najít slabé místo v lithium-iontových baterií, navrhnout lepší nanodráty by mohla být odpověď

Výzkumníci najít slabé místo v lithium-iontových baterií, navrhnout lepší nanodráty by mohla být odpověď původně objevila na Engadget na Pá. 17 prosinec 2010 09:57:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Autoblog Zelená , PNNL | | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat