pátek 10. prosince 2010

Jako první na světě vytvořil 3D mikropaprsk, má mazlavý Bragg-cibule centrum

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/10/worlds-first-3d-microlaser-created-has-a-gooey-bragg-onion-cen/:
Jako první na světě vytvořil 3D mikropaprsk, má mazlavý Bragg-cibule centrum
Solid-state lasery jsou v pořádku, trvanlivé a spolehlivé a všichni, ale co když chcete něco trochu měkčí, možná trochu víc odpovídá vašim potřebám a nálady? Nebo, co když chcete něco, co může paprsek světla ve všech směrech najednou? Pak budete muset jít kapaliny, baby, kapalina. To je to, co slovinský vědci (a diakritika wunderkinds) Matjaž Humar a Igor Muševič dělali, vytvářet, podle jejich slov, "3D microlasers od self-sestavil cholesteric tekutých krystalů-microdroplets." Různých vrstev tekutiny tvoří to, co se nazývá Bragg-cibule optické microcavity, včetně vložených krystaly ne na rozdíl od těch, které flip miniaturní přepínače, v LCD . Tyto kuličky jsou self-sestavil chemicky, a pokud je trochu laser se na ně vztahují, může vytvořit 3D obraz tím, že svítí jejich světlo v každé dimenzi současně. No, ne každý - víte, páté dimenze lze vidět pouze pokud necháte sluníčko dovnitř

Jako první na světě 3D mikropaprsk vytvořil, má mazlavý Bragg-cibule centrum původně objevila na Engadget na pá. 10 prosinec 2010 10:31:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Denní Tech | zdroje Optika Express | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat