pátek 9. září 2011

Video: Vortex-Powered Wall-lezení Robot padáky z hlediska bezpečnosti

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x55wP7tOCmY/:
glidebot

Obrovské množství robotů , je věc obdivovat. Ještě před několika lety, to nejlepší, co mohli udělat, bylo válí nebo chodit toporně na špatně zavěšené končetiny. Nyní máme roboty, cval , plazit a létat jako pták . Tento způsob dopravy je zcela nové pro mě, ačkoli. Paraswift leze na stěnách vytváří sání, pak se dostane bezpečně tím, že skočí dolů a nasazení trochu padák. Proč ne, že jo?

Podívejte se na video. Akce se vyskytuje asi u poloviny palců

Paraswift je spolupráce mezi Disney výzkum a Švýcarskou federální výzkumného ústavu. Tato demonstrace se konala v průběhu mezinárodní konference o lezení a roboty chůze , která se konala na Univerzitě Pierra a Marie Curie v Paříži.

To vytváří sací tím, že vytvoří vír "jako mini tornádo", v centrální trubky, vír má nízký tlak centra a tlakový gradient, přes proces známý jako čarodějnictví, způsobí, že robot se držet na stěnu. Pouze kola musí být v kontaktu s povrchem lezení, takže je mnohem užitečnější pro lezení povrchy jako kámen a beton, který může být obtížné vytvořit vakuum těsnění kolem.

Jednou je to dost horolezectví, malý křídla nasadit, šíření větroň / padák, a přejde do relativního bezpečí. Říkám relativně, protože to vypadá, že to trochu oživit na konci tam. Budou pracovat, že se ve verzi 2.

Bohužel, při prvním použití mě napadlo u těchto věcí je nastavení je vylézt bytových domů a zavraždí masité lidi uvnitř. Tak tohle dostane podán v rámci Robocalypse .



Žádné komentáře:

Okomentovat