pátek 9. září 2011

Facebook najímá HTML5 App Store Builder

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AQCNRBVnJUE/:
techchia

Během několika posledních měsíců, můj kolega MG Siegler byl piecing spolu puzzle kolem projektu Spartan Facebook , který je sociální síť je tajný plán přivést aplikací pro mobilní web přes HTML5. Dnes jsme se dozvěděli, že Facebook má z klíčových pronájmu v prostoru HTML5. Potvrdili jsme, že sociální sítě najal Teck Chia , který byl zakladatelem a generálním ředitelem společnosti OpenAppMkt.com , App Store pro aplikace HTML5 mobilní web.

Facebook dělal ne vlastně získávat OpenAppMkt, ale jen najal Chia pryč. OpenAppMkt byl předán do nového týmu a Chia je již zapojen. Na pozadí, OpenAppMkt, která byla inkubována v Zakladatelé Den , zahájil jako centralizované úložiště pro aplikace, mobilní HTML5.

Před OpenAppMkt, Chia vytvořený a provozovaný počet Facebook aplikace s více než 20 milionů uživatelů zároveň. On také založil gabbly, instant chat / nástroj pro spolupráci používá více než 4 miliony uživatelů, a byl inženýr ve společnosti Oracle.

Jak MG oznámila v minulosti projektu Spartan je HTML5 řízený mobilní aplikační platformu, že Facebook byl tichosti buduje měsíce za pomoci skupiny třetí strany vývojářů aplikací. Myšlenka mnoho že Facebook se snaží rozbít ovládání Apple a Google mají přes mobilní aplikace prostoru, a Facebook je sázení v HTML5. A my se dozvěděli více o BoltJS, UI framework, která je buduje Facebook pro "pomáhat vývojářům vytvářet fantastické mobilní webové aplikace v HTML5 a Javascript."

Jasně Chia přináší významné zkušenosti s Facebook, pokud jde o možná vytvářet App Store pro platformu Facebook je HTML5. Samozřejmě, nemůžeme potvrdit, že Chia se pracuje na projektu Spartan, ale zdá se pravděpodobné, vzhledem k jeho zázemí.



Žádné komentáře:

Okomentovat