neděle 11. září 2011

Podivná věda nemůže najít neviditelné myši

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/1PDJTGWkv4o/weird-science-detects-a-spring-break-baby-boom.ars:

Kanadský Girls Gone Wild na jarní prázdniny ... vede k pozoruhodné baby boom devět měsíců později. To je jedna interpretace dat získaných sledováním všech těhotenství , které byly zpracovány v nemocnici Ontario. U dospělých, koncepce sazby zřejmě vrcholu kolem zimní dovolené, vrcholem, který byl přítomen u dospívajících. Tyto dívky se vrcholu pojetí v březnu. "Existuje několik možných vysvětlení pro skromné, ale skutečné rozdíly zjištěné v této studii," píší autoři, než navrhnout, že jeden z nich je "sociální / školní akce, které vedou ke zvýšené sexuální aktivitě."

Fermilab vědci zjistí, jak se vyhnout otáčení letadla uličky do velkého lidí collider: Existuje omezené množství zkušeností, které jsou schopné přimět svého korespondenta jít na vražedné běsnění, ale nástup komerčních letadel je jedním z nich. Naštěstí, fyzik má alespoň pokusil přijít na pomoc a navržení letadlem palubní strategii, která je neobyčejně efektivní, i když by bylo možné realizovat ve skutečném letišti. Fermiho Jason Steffen vymyslel systém, kde byli cestující na palubu exttraordinarily organizovaným způsobem: V jedné sady, nařídil zadní části letadla, aby přední a všichni v souboru zabírá stejné místo na druhý řádek. Nyní, protože každý se zastavil aby se vyrovnal, oni měli trochu místa v lodi, aby se k uložení a uspořádání předmětů před chytil místo a před dalším nastavení se vlekla dovnitř

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat