neděle 18. září 2011

Joel Tenenbaum dluží RIAA 675,000dolar, opět

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/690OirhpPds/joel-tenenbaum-owes-the-riaa-675000again.ars:

Joel Tenenbaum, Boston University Student, jehož sdílení souborů sklony ho žaloval z velkých hudebních vydavatelství, dluží 675.000 dolarů. Znovu.

Tenenbaum je proces, druhý jako sdílení souborů soud v zemi, skončila 675.000 dolarů porota verdikt proti němu. Soudce Nancy Gertner snížit cenu na 67.500 dolarů , po stejnou cestou prorazila do první soudce vyslechnout takový případ, ale s jedním zásadním rozdílem: Spíše než se spoléhat na "remittitur", ve kterém soudce jednoduše snížit peněžní částky poroty, Gertner šel přímo k ústavě. Cena byla tak astronomické, řekla, že to porušilo americkou ústavu a musel být snížen. (67500 dolar byl tak vysoko, jak soudce Gertner řekl, bylo přípustné.)

Nahrávací průmysl proti tomuto rozhodnutí, již v pátek večer, vyhráli kolo. První obvodní soud žádostí souhlasil (PDF), který soudce Gertner skočily k Ústavnímu otázku příliš rychle. Ačkoli odvolací soudci aplaudovali její zpracování studie, které napsal, že Gertner "je třeba nejprve považovali non-ústavní problém remittitur, které mohou mít vyloučeno jakékoli ústavní spravedlivý proces vydání a související problémy. Kdyby soud nařídil remittitur určité částky Sony by pak měl na výběr. Mohlo by to přijal sníženou cenu. Nebo by to mohlo odmítli remittitur, v takovém případě nové řízení by následoval. "

Pouze v případě, remittitur nedokázala vyřešit případ by Gertner být odůvodněná přechodem na větší problém protiústavnosti.

Remittitur se nepodaří první sdílení souborů soud cíl Jammie Thomas-Rasset v Minnesotě. Po celé tři pokusy a dva soudní přepíše, soudce Michael Davis konečně dorazili do ústavní otázky a vyhlásil cenu proti Thomas-Rasset nepřijatelné. Toto rozhodnutí je nyní odvolal.

Mohli bychom také vidět to samé se soud Tenenbaum, ale teď, originální 675.000 dolarů rozhodnutí byla obnovena.

Odvolací soud naznačil, že ačkoli jeho rozhodnutí bylo procesně správný, neměla podporovat takové tvrdé postihy vůči Tenenbaum. "Jsme komentář, že tento případ vyvolává obavy o aplikaci autorského zákona, který Kongres může chtít prověřit," napsal soudce.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat