úterý 2. srpna 2011

European Venture kapitál aktivity dolů o 28% v prvním pololetí roku 2011

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/R3DijZXiZuo/:

Pokud byste potřebovali další důkaz, že spekulativního kapitálu zde v Evropě se snaží držet krok, zde jsou některé nové skutečnosti a údaje z Dow Jones VentureSource dokázat, že to určitě žádná bublina v těchto částech.

Podle DJV, evropský podnik, podporovaný společností, které zvýšily 2,2 miliardy eur přes 447 obchodů v prvním pololetí letošního roku 28 procent poklesu řešení aktivity v první polovině roku 2010.

Ano, to je pokles o téměř třetinu.

Dow Jones VentureSource zprávy jak získaného kapitálu a počet evropské integrace podporovaných IPO vzrostly nepatrně ve srovnání s loňským rokem, dosáhly nejvyšší úrovně šest měsíců od první poloviny roku 2007. Nicméně, devět flotations - který zvýšil celkem 611 milionů eur v prvním pololetí roku 2011 - bylo ještě zdaleka v 27 IPO, že zvýšené 723 milionů eur za prvních šest měsíců roku 2007.

Dobrou zprávou: firmy Web pro zákazníky, včetně sociálních médií, zábavy a hledání začínajících, zdá se držet jejich vlastní, se rok od roku nárůst investic o téměř 150 procent - 522 milionů eur byl zvýšen až 72 obchodů.

Meanwwhile, odvětví informačních technologií jako celek zaznamenala vůbec nejnižší půl roku zabývat počítat s tím vypořádat proudu o 35 procent. V IT segmentu, jen 122 VC zabývá dokončena a kapitálu získaného klesl o 40 procent (na 384 milionů EUR) ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Podle DJV, Velké Británie zůstala oblíbenou destinací pro investice rizikového kapitálu v Evropě, přičemž 35 procent z celkových investic v první polovině roku 2011. UK-založené společnosti zvýšil 766 milionů eur přes 119 obchodů, 4 procenta pokles vloženého kapitálu, a 29 procent pokles objem uzavřených obchodů ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Francie přišla na druhém místě, ale také došlo k poklesu investic a aktivit v první polovině letošního roku. Totéž platilo pro Německo.



Žádné komentáře:

Okomentovat