středa 30. března 2011

Harvard fyzik staví požáry s elektřinou hůlku, doufá, že podíl na HarvardConnection

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/30/harvard-physicist-puts-fires-out-with-electrified-wand-hopes-to/:
Dobře, tak možná Ludovico Cademartiri bude nucen sdílet dobré zprávy na Facebooku (nebo připojit od, jestli je to do hraní role rebel), ale alespoň je vázán vidět více než pár set hitů. Podle Harvard Crimson, uvedené fyzik a houfem dalších výzkumníků narazil na novou cestu k uhašení plamenů: elektřina. Cílem je umožnit nakonec hasiči k požárům squash, aniž by museli uhasit doma nebo v objektu s vodou a pěnou - když hit s paprskem šťávy, tam je alespoň kousek naděje, že něco může být zachráněný. Zatímco specifika projektu jsou samozřejmě daleko nad našimi hlavami, podstata je poměrně jednoduché - plameny obsahuje částečky sazí, které se stávají "elektricky nabité během spalování." Vzhledem k tomu, že tyto částice velmi reagují na elektrické pole, může dost silný paprsek twist věci, dokud je to zcela uhašen. Zcela upřímně, to je hands-on zkušeností jsme zoufale snaží domluvit, ale do té doby, vypadá to, že další kolo Harryho Pottera bude muset udělat.

Harvard fyzik staví požáry s elektřinou hůlku, doufá, že podíl na HarvardConnection původně objevila na Engadget na st. 30 březen 2011 17:45:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink NPR , spínaný | zdroje Harvard karmínový | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat