středa 12. ledna 2011

Studie ukazuje, láska k hudbě se týká mozku chemické, není to My Chemical Romance

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/12/study-shows-love-for-music-relates-to-brain-chemical-not-to-my/:
To by dávalo smysl, že lidé poslouchají hudbu k prostému potěšení z toho, že jo? To je to, co jsme si mysleli, ale zřejmě tam je vědecký důvod pro toto. Vědci zjistili, že když pozemšťané poslouchat příjemné hudby, je jedno konkrétní chemické přijato v GERD. Studie, vedená Robert Zatorre a Valorie Salimpoor z McGill University v Montrealu, k závěru, že když se účastníci naladili instrumentálních skladeb byli obeznámeni s jejich mozky propuštěn dopaminu do striatu - oblast člun ze dřeva spojené s očekáváním a předpovědi. Podle PET vyšetření, členové studie rozpoutala chemickou 15 sekund před climaxical okamžik v písni, což signalizuje možnost, že lidé mohou skutečně její uvolnění v očekávání, a nikoli jako reakce na kvílení sólo. Bonusový bod? Sekané a šroubované stopy rozpoutal čtyřicetkrát více dopaminu. Jen si dělám srandu, ale je to asi pravda.

Studie ukazuje, láska k hudbě se týká mozku chemické, není to My Chemical Romance původně objevila na Engadget na st. 12.1.2011 01:01:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje PhysOrg | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat