čtvrtek 30. prosince 2010

Proč se Pluto ztratí svůj status planety? Protože to nikdy nezáleželo dost

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/30/why-did-pluto-lose-its-planet-status-because-it-never-mattered/:
Je to trochu těžké přijmout, Pluto byla vždy naše oblíbené smolaři, ale pravdou je, že sluneční soustava 's devátá planeta nebyla nikdy skutečně významný dost vydělat, že označení. Takový je chladně logický důvod pro jeho odstranění z planetární análů tím mužem, který měl hodně co do činění s jeho zániku. Caltech astronom Mike Brown objevil Eris, co on doufal byla desátá planeta, v roce 2005, ale jeho extrémní vzdálenost od Slunce a maličký (podle normy planetární) rozměry vyloučen z projednání. Bohužel, jeho objev je to, co odsouzena Pluto být degradován na "trpasličí planety", i když Mike není prolévání příliš mnoho slz nad ním. Ve skutečnosti, on je pryč, a napsal knihu o celou věc, samolibého planety ničitel, že on je. Nemusíte kupovat to, aby se dozvědět více, nicméně jako zdroj odkaz má rozhovor s Mikem všechny připraven a čeká.

Proč se Pluto ztratí svůj status planety? Protože to nikdy nezáleželo dost původně objevila na Engadget na čt. 30 prosinec 2010 08:28:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Technabob | zdroje Kabelové | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat