čtvrtek 2. prosince 2010

IBM průlom se dostáváme o krok blíž k exascale počítači, ještě intenzivnější šachy soupeře

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/01/ibm-breakthrough-brings-us-one-step-closer-to-exascale-computing/:
Cesta k exascale počítači je dlouhý a větrné jeden, a to je nebezpečně blízko k uklouznutí do našeho vyhýbal kbelíku "úžasné věci, které se nikdy nestane." Ale budeme to ruku IBM - ti kluci a holky pracují na vytvoření chytřejší planetu, a proti našemu přesvědčení, jsme skutečně myslí, že jsou na něco, co zde. Vědci v outfit nedávno odhalil "novou čipovou technologii, která integruje elektrických a optických přístrojů o stejný kus křemíku, což počítačových čipů pro komunikaci pomocí pulsy světla (místo elektrických signálů), což vede k menší, rychlejší a více síly-efektivnější čipů, než je možné s konvenčními technologiemi. " Nových technologií je označena CMOS Integrovaný Silicon Nanofotonika, a je-li provedeny řádně, mohlo by to vést ke exaflop-úrovni počítače, nebo počítače, které by mohl zvládnout jeden milión biliónů výpočtů za sekundu. Jinými slovy, průměrný exascale počítač by si asi fungovat tisíckrát rychlejší než nejrychlejší stroje dnes, a byl by téměř jistě dá Garry Kasparov všechno, co mohl postavit. Když žádal, aby se vyjádřil k povýšení, Dr. Jurij A. Vlasov, ředitel Silicon Nanofotonika oddělení IBM Research, přikývl a pronesl následující vtip: "Jsem si IBMer, a exascale bláznění je to, co jsem pracoval. "*

* Ne tak docela, ale věřil, že to, ne?

IBM průlom se dostáváme o krok blíž k exascale počítači, ještě intenzivnější šachové soupeře původně objevila na Engadget na st. 1.12.2010 22:56:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink PC World | zdroje IBM | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat