čtvrtek 2. prosince 2010

55 osob si myslí, že IPAD je cennější než Galaxy Tab

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/02/55-people-think-the-ipad-is-more-valuable-than-the-galaxy-tab/:
Pokud budete číst tech novinky dnes očekávat, že příběh, který se šíří o "spotřebitelské ankety" rating iPad versus Galaxy Tab. Podle zprávy, "drtivá většina" spotřebitelů dává přednost Apple tablet po jeho nejbližší konkurent Android - monstrózní 85 procent z těch dotazovaný cítil IPAD měla vyšší vnímaná hodnota, než Tab. Zní to šokující, že jo? Výjimkou je tu jeden malý problém. "Průzkum" (a opravdu, budete muset použít termín volně zde) se skládala z 65 lidí. Řekněme to ještě jednou: 65 respondentů jeden. To je problém číslo.

Problém číslo dvě je, že průzkum byl proveden v Piper Jaffray analytik Gene Munster , který je nejen pomocí bizarní a poněkud zbytečné metrických jako "vnímanou hodnotu" k posouzení těchto zařízení, ale je také známý pro divoce chybným výpočtem prodejní čísla a očekávání pro Apple produkty. Ve skutečnosti by Gene Munster pravděpodobně blízko vrcholu seznamu nejhledanějších za nezodpovědné analytiků. Některé z jeho slavných chybí? Take divoce spekulativní zpráva, že Apple prodá 5,6 m iPads v roce 2010 (nepodložené předpovědi, které se rychle znovu na rozumnější číslic ... den po startu zařízení), nebo předpovědi, že Apple bude stavět svůj vlastní vyhledávač (tak Pokud tak dobrý!), a samozřejmě, Gene je zpráva, že Apple bude mít HDTV na trhu do roku 2011 . Zmínili jsme 1.000 dolarů cena akcie AAPL volání? Ne? Ok.

Takže tento poslední zprávě, v níž Gene zřejmě jen dotázaných rodin žijících na jeho blok, se zdá za falešné. Tolerance chyb na skupinu 65 osob je tak vysoká, že to dělá výsledky IPAD vs Galaxy studium Tab všechny, ale nesmyslné, a dále ukazuje zákeřný, nebezpečný sílu některých analytiků a jejich fantazie manipulace fotbalové zásob. Ponaučení z příběhu? Příště uvidíte jména Gene Munster a v téže větě, ne jen brát zprávy s zrnko soli - používají celý třepačce.

55 osob si myslí, že IPAD je cennější než Galaxy Tab původně objevila na Engadget na Čt. 02.12.2010 10:40:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink AppleInsider | zdroje Piper Jaffray | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat