neděle 2. října 2011

Jeden až: Hráči pomůže vědcům Řešení molekulární Puzzle, které mohou vést k vakcíny proti AIDS

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/nFj6dJePJbk/:
fat_gamer_kid1

Takže to není úplně nejžhavější novinky, ale je to tak úžasné, že to stojí za to sdílet znovu v případě, že jste minuli. HIV / AIDS zabil asi 25 milionů lidí na celém světě a vědci usilovně pracoval, protože virus byl objeven v roce 1981 najít lék. I když lék ještě uniká vědci, několik inhibitorů proteázy byly vyvinuty, aby její průběh zpomalit. Ale minulý týden, výzkumu HIV / AIDS se obrovský krok vpřed, díky práci hráčů . Ano, hráči.

Asi před třemi lety, skupina vědců z University of Washington vytvořil hru s názvem FoldIt umožňuje hráčům přispět k vědeckému výzkumu tím, že hraje s tvarem a strukturou bílkovin. Proč bílkovin? No, existuje více než 100.000 druhů bílkovin v lidském těle, a pochopení struktury a složení těchto bílkovin je klíčem k pochopení, jak fungují, a stejně jako navrhování léků, které se zaměřují nich.

Jako proteiny jsou nalezené ve většině nemocí trpíme, ale jsou také klíčem k vývoji léků, a tak FoldIt hráčům umožňuje vytvářet nové bílkoviny a složit známých bílkovin na jejich nejvíce funkční formy ve snaze přispět k prevenci chorob.

Podle internetové stránky FoldIt je, "Foldit snaží předpovídat strukturu proteinu využitím lidí" puzzle řešení intuice a mít lidé hrají závodně složit nejlepší bílkoviny ".

A minulý týden, FoldIt se stal více než jen cool nápad, nebo cvičení vědecky smýšlející hráče. Vědci se snaží rozluštit protein zvaný "retrovirových proteáz" více než 15 let, protože proteáza je jedním z klíčových proteinů, který umožňuje množení HIV a replikovat se v živých buňkách. Pomocí FoldIt, hráči byli schopni určit strukturu proteinů - během několika 10 dnů.

Se strukturou retrovirových proteáz odemknout, mohou vědci nyní začínají podniká kroky nutné k vytvoření lék, který může výrazně zpomalit rychlost, s jakou se vyvíjí HIV. Výsledky byly zpočátku vydávána v přírodě článku, který čtenáři naleznete zde .

"Po neúspěchu celé řady pokusů o řešení krystalové struktury M-PMV proteáza retroviral molekulárními vyměnit, napadl hráče hry skládání proteinů Foldit na výrobu přesných modelů protein", University of Washington výzkumného týmu prohlásil ve svých závěrech. "Je pozoruhodné, že Foldit hráči byli schopni vytvářet modely dostatečně kvalitní pro úspěšné molekulárního přemístění a následné určování struktury. Rafinované konstrukci nabízí nové pohledy na design antiretrovirových léků. "

V této zprávě MSNBC , hráči popisují, jakým způsobem byli schopni pracovat společně spolupracují na řešení hádanky, která ohromila vědce za více než deset let. A co je tak cool, je, že zatímco některé z nejvíce důležitý pokrok ve hře byl vyroben ty s biomedicínských akademického prostředí, většina aktivních hráčů hraje s FoldIt neměl tento druh vědecké zázemí. Mnozí z nich byli jen průměrní hráči jako vy a I.

"The Monkey Puzzle-virus řešení, dokazuje, že Foldit a dalších přírodovědných orientované videohry mohly být použity k řešení širokého ra

Žádné komentáře:

Okomentovat