pondělí 19. září 2011

Výzkumníci používají bezdrátové sítě pro monitorování dechu, může zachránit život

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/09/19/researchers-use-wireless-network-to-monitor-breathing-could-sav/:
Když Neal Patwari a jeho tým vyvinuli vědci bezdrátovou síť schopná vidět skrz zdi , předpokládali jsme, že prostě chtějí kultivovat své Alastor Moody-jako velmoci. Ukázalo se, že měl daleko důležitější věci na mysli. Patwari a jeho kolegové z University of Utah teď napsal novou studii, ve které ukazují, jak by mohl jejich pohyb detekci technologie se používají k monitorování dýchání, stejně, potenciálně umožňuje lékařům, aby blíže sledovat u pacientů se spánkovou apnoe nebo děti citlivé na Syndrom náhlého úmrtí kojenců (SIDS). K tomu, Patwari klidovou na nemocničním lůžku a obklopil se 20 Bezdrátový provoz vysílače na frekvenci 2,4 GHz, jako na fotografii nahoře. On pak měřený jeho dech na asi 15 dechů za minutu (podle průměrného kurzu za odpočinek pro dospělé), který změřil jeho řady uzlů a oxid uhličitý monitor. Inženýr nakonec zjistil, že jeho systém je algoritmus mohl přesně změřit dýchání během 0,4 až 0,2 dechů za minutu - relativně nízká chybovost, protože většina monitorů zaokrouhlit na nejbližší plný dech. Patwari říká, že by tento vývoj mohl nabídnout neinvazivní a cenově výhodnou alternativu k zařízení používaná ve většině nemocnic, a doufá, že pro realizaci jeho technologie do at-home baby monitory stejně. On uznává však, že to bude pravděpodobně trvat nejméně pět let před některým se to stane - tak nezadržujte dech. PR plné po přestávce.

Pokračovat ve čtení Výzkumníci používají bezdrátové sítě pro monitorování dechu, může zachránit život

Výzkumníci používají bezdrátové sítě pro monitorování dechu, by mohly zachránit životy původně objevila na Engadget na po. 19 září 2011 07:16:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | | Poslat tuto | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat