neděle 31. července 2011

Podivná věda dává elektroniky v batohy volně žijících zvířat

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bVZjh0cGPIQ/weird-science-puts-electronics-in-the-backpacks-of-wild-animals.ars:

Batoh-nosit colugos Zobrazit představy o létání je pro ptáky: počet druhů savců, jako jsou létající veverky, se vyvinuli schopnost klouzat na dlouhé vzdálenosti. Někteří výzkumníci navrhli, je to způsob, jak ušetřit energii, protože velmi dlouho klouzat se mnohem méně energie než lezení se z jednoho místa a stoupání zpět do druhé. Ale je to názor, že bylo obtížné testovat až do současnosti, kdy miniaturizace elektroniky umožnily vědcům hodí culogos s pohybem citlivé batohy .

Systém sledování vyplývá, že klouzat do nového umístění v korunách stromů, colugos muset vynaložit trochu kousavou energie stoupat vzhůru před spuštěním do vzduchu, na základě biomechaniky toho všeho, mohly by typicky dělat lépe se vodorovně pomocí padáku na konečné umístění. A podle toho, jak jdou o věcech, ani jedno z těchto hnutí nakonec přidá spoustu ke zvířeti energie rozpočet. Takže autoři tvrdí, že létání je jen otázkou, jak se dostat někam rychle, spíše než způsob, jak šetřit energií.

Míchání GPS sledování a zvracení Times: "šíření semen je důležité pro pochopení dynamiky lesa", tento dokument začíná , poměrně dost. Ale netrvalo dlouho, autoři krmí semena zajetí tukanovití a měření, jak dlouho trvá, než se to zvraceli zálohovat (v průměru něco málo přes 25 minut, v případě, že jste byli zvědaví).

Pak, stejně jako u culogos, miniaturní batohy objeví, připoután na volně žijící zvířata, v tomto případě systému GPS na Toucan. S ohledem na vzdálenost a travlled dobu účastní, mohou autoři odhadnout, jak daleko Toucan je pravděpodobné, že se semena před zvracet zpět nahoru. Téměř polovina semen dostat přes 100 m od místa jejich původu.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat