čtvrtek 30. června 2011

Politika vede spor Google Android aplikace zakázat prodej na Tchaj-wanu

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nXANllh2Ltg/policy-dispute-leads-google-to-disable-android-app-sales-in-taiwan.ars:

Práva na ochranu spotřebitele na Tchaj-wanu vyžaduje obchodníků internetového softwaru nabídnout potenciálním zákazníkům týdenní zkušební všech aplikací, které je možné zakoupit ke stažení. Podle vlády Tchaj-wanu, Apple App Store a Google Android Market oba spadli do konfliktu s politikou.

Apple reagoval na vládní varování vstříc požadavku na sedmidenní zkušební období pro uživatele informačních povinností v Tchaj-wanu, ale Google odmítl provést potřebné změny. Tchaj-wan má pokutu vyhledávací gigant zhruba 35.000 dolarů za nedodržení zákona. V reakci na pokuty, Google zakázal použití nákupu funkčnost pro uživatele Android, kteří žijí na Tchaj-wanu.

Komplexní a velmi různorodých zákonů upravujících obchodování na celém světě představují vážné výzvy pro globální softwaru. Obtížnost navigačních a v souladu s regionálními zákonných povinností je jeden z důvodů, proč je Google Android Market není plně podporován ještě v každé zemi.

Google používá nabízí 24-hodinová vrácení peněz pro Android Market, ale sporně klesl o náhradě lhůtě pouhých 15 minut v loňském roce. Tento krok přišel spolu s dalšími změnami Android Market, které byly určeny pro uspokojení požadavků třetích stran, vývoj aplikací pro Android komunity. Počet vývojářů aplikací obavy o potenciální zneužití 24-hodinová doba návratnosti, a žádala, aby byla snížena nebo zrušena.

To ještě není jasné, jak Google bude postupovat při řešení tohoto sporu závazné na Tchaj-wanu sedmidenní zkušební období, ale zdá se, jako krok směrem k uzavření Android Market nákupy země nebude poslední slovo. Google údajně vysílat delegaci na Tchaj-wanu pro další jednání s vládou v Taipei.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat