středa 29. června 2011

Odeslání paprsek světla podél list graphene

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yo02JjkgxZA/sending-a-beam-of-light-along-a-sheet-of-graphene.ars:

K dosažení nirvány výpočetní výkon, který nikdy nedělá počkat, chip výrobci hledají způsoby, jak lopatu elektronů kolem ve stále vyšších rychlostech a na kratší vzdálenosti. Stejně jako v jiných případech je Nirvana nejlépe získat experimentování s novými látkami. Pro elektrony, ohromující substance volby se v poslední době graphene. Chcete-li rychlosti hodin stoupat, budeme vědět, jak se pohupovat elektronů v graphene na optických frekvencích. Zároveň se budeme muset naučit, jak řídit tyto elektrony.

Naštěstí elektronové žonglování na optických frekvencích má další jméno: povrch Plasmon polaritons, nebo více uvolněně, plasmonů. Obvykle hrajeme se plasmonů na kovový povrch, protože tyto mají spoustu volných elektronů. Ale pár vědců z University of Pennsylvania chtěl vidět, jaké triky lze hrát s plasmonů na graphene. Jejich dokument ukazuje některé zajímavé triky, ale já si to řeší rozdíly mezi graphene a kovů vážněji.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat