středa 29. června 2011

Final Cut Pro X FAQ zmírňuje obavy některých, potvrzuje těch ostatních

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/vmmF5htKJ_c/final-cut-pro-x-faq-eases-fears-of-some-confirms-those-of-others.ars:

Odporu proti nově zavedené Final Cut Pro X zuří dál, ale Apple je přinejmenším snaží potlačit obavy rozzlobených uživatelů pomocí stránky FAQ o tom, co bude a nebude fungovat, jak uživatelům s přechodem z Final Cut Pro 7, aby FCP X. Některé z odpovědí bude klid uživatelé, kteří nebyli spokojeni s počátečním FCPX ukazuje, ale další odborníci budou i nadále spokojeni s rozhodnutím Apple zdánlivě odcizit ty, jejichž živobytí závisí na předchozím verzím softwaru.

Apple představil FCPX jen před týdnem, a reakce byla smíšená hned od začátku . Došlo k významným změnám v uživatelském rozhraní, nemluvě o nepřeberné množství chybějících nebo belhal funkcí ve srovnání s FCP7. Největší příčinou protesty se zdá být skutečnost, že FCPX nelze importovat projekty z předchozích verzí Final Cut Pro, ne, ani poslední z nich, což je směšně obtížné pro všechny profesionály, kteří závisí na software, aby hladký přechod na nový software. Navíc, uživatelé si stěžovali, že tam žádná podpora pro výstup na pásku (při vstupu je omezena) nebo EDL nebo XML export, a ne OMF výstup pro míchání zvuku v Pro Tools, mimo jiné.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat