středa 25. května 2011

Cray XK6 superpočítač rozbije petaflop záznam, pokorně se nazývá 'general-účel' stroj

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/05/25/cray-xk6-supercomputer-smashes-petaflop-record-humbly-calls-its/:
Jistě, IBM deset petaflop superpočítač může znít působivě, ale Cray může dělat vám pět lépe - outfit právě oznámila Cray XK6, aktualizace, hybridní supercomputing systém umožňující více než 50 petaflops výpočetní svalu. Běží na Gemini Cray je propojit, AMD Opteron 6200 procesory, a NVIDIA Tesla 20-série GPU, systém XK6 směsí x86 a GPU prostředí s ohledem na vlastní chuť Linux. Lidi na Cray nebudou uchylovat k vychloubání, ale - jsou to pokorně prohlásil stroj být první "obecný účel-superpočítače založené na GPU technologii," a ne, jak se dá to, senzace umístit vysoko na všechny Top 500 seznamech. Sugestivní, ne? Podívejte se na nevtíravé tisková zpráva po přestávce.

Pokračovat ve čtení Cray XK6 superpočítač rozbije petaflop záznam, pokorně se nazývá 'general-účel' stroj

Cray XK6 superpočítač rozbije petaflop záznam, pokorně se nazývá 'general-účel' stroj původně objevila na Engadget na st. 25.květen 2011 06:42:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje Cray | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat