středa 25. května 2011

Apple Mac uznává obránce malware, slibuje aktualizace softwaru

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/J2JsBmOY61g/apple-acknowledges-mac-defender-malware-promises-software-update.ars:

Apple se rozhodl veřejně přiznat Mac ochránce malware , který se zdá být plíživé na uživatele 'počítače Mac. Společnost dosáhla online podporu dokument úterý večer, který nastiňuje, jak identifikovat a zbavit se tohoto programu, která se snaží uživatele přimět k předání jejich informace o kreditní kartě. Společnost také slíbil, že vydá aktualizaci softwaru, který bude brzy konkrétně vypátrat a odstranit Mac Defender a jeho varianty.

"Nedávný podvod typu phishing cílený má Mac uživatelé přesměrováním je od legitimního webových stránek na falešné webové stránky, které jim říct, že jejich počítač je nakažený virem," Apple píše se v dokumentu podporu. "V nadcházejících dnech bude Apple dodávat Mac OS X aktualizaci softwaru, která automaticky vyhledá a odstraní Mac Defender malware a jeho známých variant. Aktualizace bude rovněž pomáhat chránit uživatele tím, že explicitní varování, když stažení tohoto malware."

Hodně-vítají potvrzení od společnosti Apple přichází necelý týden poté, co vyšlo najevo, že skuteční uživatelé začali vidět malware ve volné přírodě, trochu častěji, než je obvyklé. Když jsme zkoumali otázku , nám bylo řečeno, v několika Apple Store Geniuses, že oni také viděli bodec-jeden Genius na velké Apple Store řekl, že viděl malware zprávy v jeho obchodě jdou od cca 0,2 až procent na 5,8 procent v několika týdnů, přičemž velká většina těch, kdo byli Mac Defender nebo jeho varianty , často známý jako Mac bezpečnosti nebo Mac Protector. (Menší, třetí-party podpora lidé byli poněkud rozděleny na tom, zda došlo ke špice v malware zprávy.)

V té době, jeden z více sporných aspektů reakce Apple bylo to, že tam nebyl nikdo-Apple dal pokyn své AppleCare a maloobchodní personál, aby ani potvrdit, Mac ochránce existence, a ne ji odstranit z infikovaných uživatelů 'počítače.

Nyní však firma zřejmě měl změnu srdce. V oblasti podpory doc, Apple říká, že do koše app okamžitě, pokud jste to ještě není nainstalován, ale pokud máte, je tu řada kroků s cílem sledovat, jak se zbavit toho. A samozřejmě, je tu také líný trasy: pokud máte nainstalovaný Mac Defender, ale nedal to vaše údaje o kreditní kartě ještě, můžete jen čekat na Apple vydat jeho aktualizaci softwaru a mít to automaticky vymazán. Nebo můžete použít Mac ochránce nástroj pro odstranění z Icrontic.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat