neděle 20. února 2011

Apple body patentové přihlášky na hustší baterie, nabíjení, lepší

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/02/20/apple-patent-application-points-to-denser-batteries-improved-ch/:
Někoho by mohlo napadnout deset-hodinová Macbook baterie mocný v pořádku, ale jsme rád, že Cupertino není zcela spokojeni. AppleInsider si všiml pár aplikací Apple patent popisující lepší způsob odšťavňování se těchto lithium-polymerové články, které by měly výrazně zvýšit počet nabíjecích cyklů, které mohou vydržet - nebo, případně, aby Apple používat hustší baterií, které vydrží déle na poplatek. Budeme vyrazit za vás: graf v horní-levý ukazuje, jak Li-ion baterie v současné době poplatku, první velmi rychle (konstantní proud, zvyšuje napětí) a potom pomaleji (konstantní napětí, snižující se proud) na začátek buňky off.

Co Apple navrhuje, je multi-krokové metody líčil na pravé straně, kde se proud a napětí kompromis, k nabíjení baterie, přičemž je mnohem méně krutý na fyzikální chemie elektrod uvnitř. Jak můžete vidět v dolní části grafu, multi-krok CC-CV buňky ztrácejí mnohem méně jejich potenciálu po 300 nabíjecích cyklů, ale to není všechno Apple vaření up - Společnost čísla, která se může zvýšit tloušťku elektrody zlepšit životnost baterie (jak hodně jak 28Wh / L, podle jednoho grafu), aniž by negativní dopad díky měkčí poplatku. Jistě, máme raději si rostlina-jíst graphene supercapcitors , ale to zní jako plán pro tuto chvíli.

Apple aplikaci body patent na hustší baterie, nabíjení lepší techniku původně objevila na Engadget na ne. 20 únor 2011 15:31:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Apple Insider | zdroje USPTO (1) , (2) | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat