pondělí 31. ledna 2011

Vědci narazí na bombu-sniffingu laser s bumerangový efekt

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/31/scientists-stumble-upon-bomb-sniffing-laser-with-a-boomerang-eff/:
Můžete si myslet, ze laser jako světlo nucen do jednoho paprsku řídil, ale vědci nedávno zjistili, že pokud oheň laser v jednom směru, vzduch sám může oheň jiného práva zpět. Použití UV 226nm laser čerpadlo, vědci z Princetonské univerzity se podařilo rozrušit atomy kyslíku do té míry, že vyzařují infračervené světlo podél stejný kanál jako původní paprsek, mimo tuto dobu uvést zpět tam, odkud přišli. Vzhledem k tomu, návrat paprsku chemie závisí na částice ve vzduchu vytvářet návratu paprsku, "zaostalý laser" by mohly nést podpis těchto částic zpět ke zdroji a pomůže určit je tam. Která se zdá být celý cíl, ve skutečnosti - projekt, financovaný Office námořního programu pro výzkum na téma "Řešení věd Asymetrický výbušné hrozby," doufá, že takový laser může ID bomby na dálku tím, že loví pro stopové chemické látky v vzduchu. Zní to jako perfektní doplněk k našim terahertz specifikace , a jeden krok blíže k trikordéru našich snů.

Vědci narazí na bombu-sniffingu laser s bumerangový efekt původně objevila na Engadget na po. 31 leden 2011 07:08:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink PhysOrg | zdroje Princeton University (EurekAlert) | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat