pondělí 31. ledna 2011

Editorial: Vzestup notbook, pád netbook

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/31/editorial-the-rise-of-the-notbook-the-fall-of-the-netbook/:

Notbook (n.) - cenově dostupný notebook ultrapřenosné, typicky s 11,6-palcový nebo 12-palcový displej, který není netbook. To balení více energie než netbook (tj. zvládne 1080p video a Flash na celou obrazovku) a poskytuje pohodlnější práce s počítačem, než je typické, 10-palcový poddimenzované, scvrklý Atom-založené notebooku. Většina z nich nemá optickou mechaniku, ale to trvat více než pět hodin na nabití. Na rozdíl od drahé ultrapřenosné notebooky, notbooks jsou cenově dostupnější a začít na zhruba 400 dolarů.
Asi před šesti měsíci, 11,6-palcový Dell Inspiron M101z přišel na můj práh k přezkoumání. AMD Neo-poháněl systém vypadal jako mírně zvětšená netbook , ale v briefing s Dell, produktový manažer zesílené docela několikrát, že systém byl absolutně "ne netbook." Nepamatuji si jeho přesné znění, ale on dělal to jasný - 449 dolar Inspiron M101z byl o tolik silnější, než Intel Atom netbook, že to by mohlo být jedním primárním stroji. Je zřejmé, že jsem začal volat tyto druhy notebooků "notbooks," a během příštích několika měsíců, stále více a více z nich začala objevovat. Někteří z nich spárována Atom s NVIDIA Ion GPU (např. Eee PC 1215N ), zatímco jiní používají AMD Neo čipu a více nedávno AMD Fusion nový Zacate APU. (Intel Core ULV-poháněl systémy jsou příliš drahé upřímně řečeno je třeba zvážit v této kategorii, i když některé Pentium / Core 2 Duo systémy, jako, jako Acer Timeline X1810T , by se mohla vztahovat.)

Uh, tak co? Je tu nová úroda silnější, cenově dostupné a vysoce mobilní notebooky - co je to velký problém? No, zatímco mnozí lidé myslí, tablety jsou, co se nakonec sníží netbook na trhu až do velikosti, je to notbooks, který bude rovněž vážně zasáhla Atom-založené liliputánský notebooky dnes, kdy to opravdu bolí. Nechápejte mě špatně, ARM-poháněl tablety jako IPAD a Motorola Xoom se chystáte dopad netbook prodeje ve velkém stylu, příliš (sakra, oni už mají !), ale na má slova, notbooks nebo cenově ultraportables bude trvat nápadný kus oba netbook a proudu notebook na trhu. Je tu konečně třídu notebooků, které poskytují skvělou rovnováhu mezi primárním a mobilní výpočetní techniky bez porušení banky. Myslím, že jsem blázen? Hit přestávce se pochopit, co mluvím.

Pokračovat ve čtení Editorial: Vzestup notbook, pád netbook

Editorial: Vzestup notbook, pád netbook původně objevila na Engadget na po. 31 leden 2011 12:01:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat