pondělí 3. října 2011

Platforma Wars: Bude hudby přinesl harmonii nebo sváru?

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/X785DlXLeLo/:
Music Note Bokeh | Flickr - Photo Sharing!

Poznámka redakce: Joel Resnicow ( @ resnicow ) je spoluzakladatelem a CEO Rexly , sociální spuštění hudby, která l aunched na Disrupt NYC .

Výkonná digitální hudby mi nedávno řekl, že "sloni jsou stále naštvaný na sebe." Zasmál jsem se, ale rychle si uvědomil, to bylo víc než smělé metafory. Hyper-tech konkurence mezi obry třese se digitální život spotřebitelů. A v ironií osudu, hudba, často pomlouval podnikání v Silicon Valley, může udávat tón a výběr vítěze (s). Hudba je jedna z nejzákladnějších funkcí, které mohou rozhodnout o úspěchu či neúspěchu technologické platformy (ano, jako generální ředitel hudební sociální startu, jsem velmi zaujatý tuto víru). Platforma války jsou rychlé zahřátí: Tak jak jsme se sem dostali? A kam půjdeme?

Obři spotřebitele tech je to, aby všichni do sebe podnikání.

Google, Apple, Amazon a Facebook, jsou obří lodě, které dokonale ovládají své kategorie vyhledávání, hardware, sociální a obchodu. Ale pokrok v oblasti mobilní výpočetní techniky a růstu sociálních se stírají hranice mezi jejich podniky a nastavení je na kolizním kurzu: Think: Oheň vs iPad, Google + vs Facebook, Spartan vs iOS vs Android, každého App Store oproti všem ostatním v App Store.

Jak se trhy vyhrál? Je to platforem, hloupý.

Největším problémem všech čtyř tváří se, zda jsou na tom lépe konkurenční, spolupráce nebo nějaká kombinace obou, v závislosti na obchodní linii. K zamyšlení: I přístup Facebook na svém MacBooku Air pomocí prohlížeče Chrome, použijte Google Maps intenzivně na mém iPhone, a (k), poslouchat přehrávač Cloud Amazon na můj (nyní zesnulý) Android. Obři poskytují mnoho doplňkových služeb, které můj život jednodušší. Ale základní prvek už není konkurenční strategie nebo závažný problém hodnotu pro uživatele.

Všechny gigantů vědí, a tak budujeme silnější a lepkavé platformy pro vytváření udržitelných výhod. Ale definice platformy je stále nejasný, jako je vztah mezi různými platformami. Nyní rozpětí desktopových operačních systémů, mobilní operační systémy, aplikace trhy a prohlížeče, a některé z těchto platforem doslova žijí z druhých. Tato vzájemná závislost vyžaduje určitou úroveň spolupráce, ale není nikoho potlačit hlad po růstu.

Jaké jsou klíčové faktory úspěchu pro platformy?

V mudrc slova Tony Hsieh, je to všechno o "dodává štěstí."

Je-li váš operační systém je život uživatelů jednodušší, můžete vytvářet hodnoty a vyhrát. Pro čtyři obry, to znamená, že poskytuje nejlepší funkčnost a kompatibilitu s funkcí a nástrojů, které uživatelé nebudou vzdát (tj. něco s vysokým nákladům na změnu jako e-mail, sociální média profily a média sbírky). Omezení přístupu ke konkurenční platforma je nebezpečná hra, kterou všichni obři hrát na nějaké úrovni. A výzvou pro každého je, jak optimalizovat hodnotu platformy vis-a-vis výhody oproti kontrole Nevýhodou chybějících funkcí a služeb.

Nejdůležitější Přední bitvy května být hudba

Zatímco spotřebitelé se mohou cítit zavaleni tech obrů soutěž pro své digitální MindShare, já určitě ne, může firma vertikálně integrovat celý váš digitální život. Tam

Žádné komentáře:

Okomentovat