sobota 3. září 2011

Komunální odpad je možné napájení Naše auta?

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5iqQr4Qg78g/:
Landfill

Jeden budoucí zdroj zelené energie může být tak blízko, jak nejbližší popelnice díky společnosti soupeří, aby palivo z odpadků. Enerkem , se sídlem v Montrealu a Fiberight , v Marylandu, doufám, že zase komunálního odpadu na energii v nových rafinérií.

Enerkem byl asi od roku 2000 a vlastní několik zařízení v Kanadě. Její zkušební provoz, v Sherbrooke, Quebek, otočí používá Sloupy elektrického vedení na methanol, acetáty, etanolu a syntetického plynu. Budoucí zařízení bude využívat komunální odpad jako surovina.

Recyklovatelné materiály jsou řazeny z odpadů a zbývající materiál se zahřeje na 750 stupňů Celsia, dokud se vydává bohatý na vodík plyn. Oxid uhličitý a jiné nečistoty jsou odstraněny z plynu, a katalyzátor mění některé z vodíku na methanol, který lze dále zpracovávat na etanol. Teplo vytvořené během tohoto procesu mohou být použity k výrobě elektřiny nebo vařit vodu.

Fiberight, která byla založena v roce 2007, se zaměřuje na výrobu celulózových etanolu. Kromě komunálního odpadu, firma vyrábí energii z materiálů, jako jsou silnice vlákniny a zpomalovač hoření panel rady.

Budoucí Enerkem závod, v Edmonton, Alberta, bude spoléhat na roční 100.000 tun města komunálního odpadu k výrobě 10000000 galonů etanolu a metanolu.

Alberta vláda podporuje zařízení se výši 23 milionů dolarů grant, a Alberta Energy pitching na 3,35 milionů dolarů stejně. Ropný gigant Valero a odpadky odborníci nakládání s odpady jsou investoři ve firmě. Enerkem doufá, že otevře závod v Mississippi s pomocí 50 milionů dolarů od amerického ministerstva energetiky a 80.000.000 dolarů na úvěrové záruky od amerického ministerstva zemědělství.

Rafinérií využití odpadního paliva, aby se nemusí dělat velkou díru na skládkách v nejbližší době, ale v případě úspěchu, mohou pomoci snížit množství odpadu, který jde do odpadu.

Fotografie od Norman D'Arcy


Společnost:
ENERKEM
Financování:
$ 143M

Se sídlem v Kanadě, Enerkem je jedním z předních světových vývojářů a výrobců předem

Žádné komentáře:

Okomentovat