středa 6. července 2011

Smartphone HTC Maker kupuje S3 Graphics od Via, WTI za $ 300 milionů

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/s3A3VX_axbY/:

VIA Technologies , Tchaj-wan-založené vývojáře x86 procesorů platformy, dnes ráno oznámila, že prodala všechny své akcie v S3 Graphics , která poskytuje vizualizační technologie grafiky používaných v PC, herní konzole a mobilní zařízení se sídlem v Kalifornii.

Kupující je smartphone výrobce HTC , který je získání všech zbývajících akcií společnosti S3 Graphics pro celkový součet 300 milionů dolarů.

Jakmile se dostane plného vlastnictví S3 Graphics, bude HTC nejen zisk společnosti zkušený tým, ale i poměrně cenné duševní vlastnictví a spoustu know-how na budování energeticky účinné řešení pro grafiku a video.

VIA Technologies získala S3 Graphics v roce 2001 s cílem urychlit integraci schopností grafiky s procesorem a čipovou sadou produktů. S3 Graphics se stal nedostatečně kapitalizovanou v roce 2005, pobízet VIA přidat WTI mezinárodní investice jako nový investor podílet na financování činností výzkumu a vývoje iniciativy.

Pozoruhodně, WTI je soukromá investiční společnost, ve které VIA Technologies předseda Cher Wang je významným akcionářem.

VIA obdrží 147 milionů dolarů, zatímco WTI obdrží 153 milionů dolarů. VIA rozpozná kapitálový zisk ve výši 37 mil. Kč a splaceného kapitálu na 115 milionů amerických dolarů v této transakci.

"Transakce by umožnil VIA zpeněžit část své bohaté portfolio IP, ale udržet jeho grafické schopnosti na podporu rozvoje a prodeje procesorů a čipových sad," říká Lin Tzu-MU, Senior Vice President a ředitel představenstva VIA.

Transakce podléhá schválení regulačními úřady a dalším obvyklým podmínkám, ale očekává se, že těsně před koncem roku 2011.

S3 Graphics nedávno titulky s jeho oblek porušení patentových práv proti Apple . Společnost podala stížnost ITC v květnu 2010, a osm-denní zkušební verze se konal v březnu 2011.

Začátkem tohoto měsíce, ITC soudce James E. Gildea rozhodl, že Apple porušil US Patent 6.658.146 zaměřena na systémy a metody pro kompresi obrázků a US Patent 6.683.978 zaměřena na image formáty dat, které obě patří do S3 Graphics (a brzy na HTC).

Apple bylo zjištěno, že k porušení dalších dvou patentů.


Žádné komentáře:

Okomentovat