neděle 17. července 2011

Redpoint Ventures: Making Money postaru

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jVoJz2_hr2U/:

Minulý týden jsme porušili zprávy o působivé, ale-ne-jawdropping 200 milionů dolarů pořízení Cloud.com společností Citrix a hvězdný rok, který se vrací Redpoint Ventures má. Co dělá Redpoint rekord je tak unikátní, že firma má dobrý rok navzdory tomu, že nejsou v jednom z velkých pět: Zynga, Facebook, LinkedIn, Twitter, 0r Groupon. Hell, udělejme to velký šest a hodit Pandora od IPO se tolik hluku.

Tento podnik svět ještě nikdy nebyl polarizované mezi majetné a nemajetné a ne firmy. Mluví se, že Accel sedí na fond, který bude mít nejvyšší návratnost průmysl nikdy neviděl, a to především díky Facebooku. Mezitím musí Greylock sedět na jedné, ne-li - nejlepší fond ve své historii od počátku podíly v LinkedIn, pěkně cena podílů ve Facebooku a Pandora a pozdní fázi investic do Groupon. Samozřejmě žádný jednotlivec v podniku podnikání může být v lepší pozici, než si užít 2011 Reid Hoffman: On je zakladatel a největší akcionář společnosti LinkedIn, první peníze do Zynga, partner Greylock a anděl investor na Facebook.

Zatím tam jsou desítky venture firem na druhé straně tohoto rozdělení, které jdou ven obchodu. Stejně jako kluk uvízl cvičit na housle, zatímco on sleduje jeho sousedy hrát fotbal na dvorku, tyto firmy jen přihlížet, jak jsme se donekonečna debata, zda je to bublina, nebo ne. Rozhodně to není pocit, že 1999 k nim. 1999 byla doba, že každý, kdo přijatelný důvod nazývat se rizikového kapitálu může získat peníze. Tyto firmy a je mnoho z nich, se snaží získat další desetník.

Můj nejlepší odhad je, že jsou jich desítky, ale mohlo být více. Umírající venture firem jsou jako chodící mrtvoly. Mohou mít letech ohromující si s podíly v portfoliu společnosti stále aktivní a doufal, že stále drží loterie, která by mohla dát je zpátky ve hře. Pokud ne, jen pomalu ukončit.

Jedním z důvodů pro toto odvětví odpojení polaritu vrátí. Web pro zákazníky firmy, které se tento cyklus vítězů jsou jedny z největších, jaký kdy svět viděl, a to díky šíření a splatnost na webu, a skutečnost, že většina z nich čekal tak dlouho hledat exit. Ale další velký trend je funkce / app společnosti flip za méně než 100 milionů dolarů. Je dobře zdokumentováno, že malé a střední kapitalizací společnosti mohou už jít veřejnosti, a ti, několik set milionů dolarů získávání dvouhře i čtyřhře, jako Cloud.com a kolegy Redpoint exit Clearwell, bylo těžké sehnat.

To vše dělá z Redpoint vítězné 2011 jako dobré znamení, že je ještě něco mezi těmito dvěma extrémy. Firma se nachází několik východů která jim vrátí z 10x více, aniž by podíly ve velkých jmen Web 2.0. Dokázali to díky méně sexy internetové společnosti jako doma venku, mezinárodní vystoupí jako Qihoo, a některé pevné dvoulůžkových a třílůžkových v podnikové sféře. Redpoint je nepočítal lucking do Big Score, firma se dobře odůvodněná investice za rozumné ceny a vykopal vlastní štěstí.

Chytil jsem se s nejnovějšími Redpoint partnerem Satish Dharmaraj na videu minulý týden mluvit trochu víc o firmě běh. On se připojil ke společnosti před dvěma lety poté, co hvězdnou bilanci jako podnikatel, a Cloud.com byl jeho první obchod. Mluvili jsme o tom, jak Redpoint je vydělávání peněz, a také jsme mluvili o tom, co to bylo jako na Dharmaraj být na druhé straně stolu.

Žádné komentáře:

Okomentovat