neděle 17. července 2011

Hadoop a Startups: Tam, kde se setká s Open Source firemních dat

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XkLEjLGYLVo/:

Tento host příspěvek byl napsán Kovas Boguta , vedoucí Analytics na Weebly . V roce 2009 napsal Kovas host příspěvek o vizualizaci v reálném čase, sociální struktury.

Před deseti lety, open-source LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP / Python), zásobník začala změnit web startu ekonomiky. Jako nový open-source webových serverů, databází a webových přátelské programovacích jazyků osvobozen vývojáři z proprietární software a velké železné hardware, spouštění náklady klesly. To snižuje bariéry vstupu na trh, změnit financování startu hry a vedly ke vzniku současného Anděl / semeno financování ekosystému. Kromě toho, samozřejmě, umožňuje generování webapps všichni používáme každý den.

Tento stejný proces se nyní odehrává v prostoru velkých objemů dat, s open-source ekosystému soustředěný kolem Hadoop přemísťovat drahé proprietární řešení. Startups vytvářejí inteligentnější firem a inteligentní produkty jako výsledek. A možná ještě důležitější, tato technologická hnutí má potenciál, aby rozmazání ostré hranice mezi tradiční obchodní a tradiční začínající web, výrazně rozšiřující podmínky pro inovace.

Problémy, hledání řešení

Dokonce mírně úspěšném spuštění má uživatelskou základnu srovnatelnou v populaci k národu-státy. Výsledné množství uživatelských dat způsobuje problémy a příležitosti. Problémy, protože pochopení hodnoty každého uživatele a transakce se stává složitější. Příležitostí, protože kolektivní inteligence populace může být využívána na lepší uživatelské zkušenosti.

Ještě před rokem nebo dvěma lety, analýzu tohoto rozsahu údajů požadovaných stejného druhu podnikových řešení, která LAMP byl vytvořen s cílem vyhnout. Víceleté, mnohamilionové se zabývá podobnými IBM , Oracle a Teradata . Samozřejmě, že téměř žádná spuštění dovolit takové výdaje. Kromě toho, closed-source technologické rodokmen z těchto řešení je neslučitelné s jejich spuštění technických znalostí a kultury.

Zadejte Hadoop. Hadoop řeší tyto problémy zpracování dat tak, aby je oba startup-kompatibilní, a technologicky lepší. Jako open-source projekt, vyvinutý a pro inženýry, je to velmi praktické a přímo do hlavního proudu startu technické praxe. A jeho architektura map snížení přes kupy zboží uzlů je flexibilnější a efektivnější než tradiční datové sklady.

Vzhledem k tomu, zadržovaná poptávka, není žádným překvapením, že Hadoop se vyhodit do vzduchu. Chcete-li vidět, jak open-source projekt dělá, první věc, kterou udělat, je podívat se na seznam developer mailing provozu. Máte-li shromáždit všechny Hadoop související e-mailové konference a spiknutí počet zpráv, dostanete klasický hokejky růstová křivka:

V dnešním světě, to není moc přehnané tvrdit, že budoucnost technologie je formována developer přijetí. Jak více a více techniků začínající přijmout Hadoop, jeho schopnosti se stávají výchozím předpokladem při navrhování výrobků a firem v budoucnosti.

Hadoop v dnešním začínající

Na vysoké úrovni, existují 3 oblasti, kde Hadoop je najít uplatnění v dnešním začínajícím: 1) Analýza chování zákazníka, 2) Napájení nového uživatele orientované vlastnosti, a 3) Povolení celé nové oblasti podnikání, které byly dříve mimo dosah .

Eventbrite je příklad, kdy je napájení Hadoop nového uživatele orientované funkce. Rychle rostoucí události služba umožňuje spravovat a organizátorů podpořit jejich akcí, a pomáhá uživatelům najít relevantní události zúčastnit. Chcete-li pomoci růst společnosti rychleji, jejich datové služby tým usin

Žádné komentáře:

Okomentovat