neděle 17. července 2011

Podivná věda má pít, kouřit a nabitou zbraň

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/A8Mexz3kGsk/weird-science-has-a-drink-a-smoke-and-a-loaded-firearm.ars:

Není divu, že alkohol a tabák, jsou řešeny stejným agentura: Americká vláda agentura věnuje alkohol, tabák, střelné zbraně a, který udeří až zvláštní kombinace. Na základě některých nového výzkumu však může být, že dokonale racionální volby. Jeden Garen Wintemute z UC Davis se podíval do zvyků více než 15.000 Američanů, a zjistili, že alkohol a tabák se k sobě . Střelné zbraně vlastníci byli častěji pít a řídit poté. Ještě horší je, mezi držitele zbraní, kteří tendenci rozmazlovat s alkoholem se častěji nosit zbraň pro ochranu před ostatní a držení střelné zbraně, nezajištěné v načten domě. Není jasné spojení s tabákem tady, ale budeme se hádat "potenciál pro sebepoškozování" by mohl svázat dohromady.

Papoušci si jména svých rodičů: Papoušci jsou působivé zpěváci, zvláště když zvýšil z člověka na člověka, ale tyto dovednosti také hrají roli v divočině, kde se některé druhy byly pozorovány použít to, co se nazývají "kontaktní říká"-v podstatě unikátní názvy, které pomáhá identifikovat jednotlivce. Nyní výzkumníci sledovat řadu papouška hnízd, aby zjistili, jak tyto výzvy vyvíjet. Mladých zelených, zpěvavý parrotlets ve studiu zvedl své jméno od svých rodičů . Není to tak, že rodiče jméno je sama o sobě, víc, že ​​mladí začínají rozvíjet své jedinečné kontakt zavolá, tím, že věci, které jsou slyší od obou svých rodičů a sloučit je do něčeho jedinečného. Prokázat, že to není nějaká forma genetické rekombinace, výzkumníci sledovat hnízda s Fosterem kuřat, a zjistil, že volání zůstalo směs těch rodičů, které je zvedla.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat