čtvrtek 14. července 2011

Eric Schmidt na akviziční strategie společnosti Google

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/V4NjCJT6GX8/:

Google předseda představenstva Eric Schmidt si sedl a mluvil s novináři na konferenci Sun Valley v Idahu minulý týden, upouštět všechny druhy věda o Google +, Google Číně a zda jsme v tech bublině, mimo jiné. Jedním z nejzajímavějších kostky info předána byla skutečnost, že Schmidt mohl si začínajících chtějí stavět na vrcholu Google + platformu, která nyní má 10 milionů uživatelů v beta, ale žádné API v nedohlednu.

"Dalo by se obraz scénář, kde Sociální platforma je tak úspěšný, že máte začínající firmy, které staví na vrcholu Google +, které jsou tak neuvěřitelně sexy a vzrušující, že budeme platit vysoké ceny velmi rychle ... To je skvělý scénář, protože pak se vím, že jste vyhrál, "řekl.

Podle Schmidt, Google M & A se rozhodli v loňském roce s cílem urychlit akvizice společností pod prahem HSR, nebo množství, které podléhá oznamovací povinnosti FTC a čekací doby (v současné době 66000000 dolarů). Společnosti jako Punchd jsou získány za 10 milionů dolarů, 20.000.000 dolarů a $ 30 milionů EUR (oproti AdMeld na 400 milionů amerických dolarů), aby se vyplnit mezery ve strategii společnosti Google, která nyní zahrnuje sociální.

Dříve v hovoru Schmidt také nastínil, jak Google počítá množství peněz, které je ochotna zaplatit za firmu, tj. na hodnotu obchod se rovná hodnotě týmu plus hodnota roce stráví tým Google vytvořit stejný produkt. Zdůraznil, že M & A v Google byla velmi dna nahoru, "produktový manažer, který má problém, a [je třeba] řeší tento problém" je raison d'être potenciální akvizice.

Můžete si poslechnout všechny komentáře Schmidt je na Google M & A v průběhu rozhovoru v Audio připnutý dohromady výše.


Žádné komentáře:

Okomentovat