pátek 13. května 2011

Samsung dema sítnice rozlišení 300dpi tablet zobrazení

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/BBglIwHvyuc/samsung-demos-retina-resolution-300dpi-tablet-display.ars:

Samsung má novou 10,1-palcový "sítnice" rozlišení LCD panel připraven předvést příští týden. To bude demonstrovat 2560 x 1600 panel na SID displej týden 2011 Mezinárodní sympozium od úterý 17.května. A pokud jste nebyli už myslel, že je-ano, to je ideální pro tablets.

Panel má rozlišení 300dpi, stejně jako to vytisknout, a počet Apple používá k definování jeho sítnice displeje. Ve většině používá, pixely zmizí a zdá se, že se díváte na tištěné stránce.

Samsung nový panel je zajímavé ze dvou důvodů. První je, že používá PenTile RGBW tech. PenTile je způsob, jak sdružení subpixels-multicolor každý "pixel", na obrazovce se skládá z několika menších jedno-barevné tečky. V případě PenTile, je jich tam pět bodů (tedy "zadržované" nebo "penta" část názvu). Část RGBW znamená, že extra bílý pixel, který zní obvyklé červené, zelené a modré.

Tento bílý pixel funguje ve spojení s proměnnou, místně stmívání podsvícení. Tento rampy, když je zapotřebí jasných barvách, ale když jsou barvy desaturated nebo jen černý a bílý, pouze podsvícení ztlumí a bílý pixel je zapnutý. To snižuje spotřebu energie o 40 procent oproti tvrdil, pravidelný RGB pruh panelu.

A to snížení výkonu je klíčem k jeho použití v tablets. Největší čerpat tablet baterie je na obrazovce. Dokud panel existuje, které mohou přinést stejnou životnost baterie jako dnešní tablets, nebudeme vidět displej sítnice v IPAD. Samozřejmě, řídit všechny tyto pixelů navíc je také práce navíc (4x) pro grafické čipy, ale to je jiný problém.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat