pátek 13. května 2011

Robotické invalidní vozík používá 3D zobrazovací 'vidět' pro zrakově postižené řidiče

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/05/13/robotic-wheelchair-uses-3d-imaging-to-see-for-visually-impaire/:
Možná nebudete moci ovládat s vaší mysli , ale tento robotický vozík z Luleå University of Technology ve Švédsku může ještě nabídnout něco, co jen několik dalších může - ". památka" Židle používá laserový snímač pro generování 3D mapu svého okolí, která je poté převedena na on-board haptické robot, který umožňuje bot vyzvednout na navigaci a její cesta kolem všech překážek. Zrakově postižené studenty již byla chytrost ven na projížďku a řekl, že cítil "bezpečné", zatímco projíždějící přeplněné koridory, porovnání zkušeností "pomocí bílou hůl." Luleå je inženýry, ale ještě mají nějaké jemné doladění dělat. Laser, například, může jen rozpoznat objekty v určité výšce, zatímco ignoruje vše, co nad nebo pod jeho zorném poli. Výzkumníci se také zaneprázdněn vyvíjí nový 3D kameru pro židle a doufají, že je připraven pro komerční využití v příštích pěti letech. K dispozici je kompletní PR na vás čeká po přestávce.

Pokračovat ve čtení Robotické invalidní vozík používá 3D zobrazovací 'vidět' pro zrakově postižené řidiče

Robotické invalidní vozík používá 3D zobrazovací 'vidět' pro zrakově postižené řidiče původně objevila na Engadget na pá. 13.květen 2011 13:11:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink TG Daily | zdroje Luleå univerzita technologie | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat