pátek 15. dubna 2011

Skype pro Android citlivé na hack, který ohrožuje osobní údaje

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/14/skype-for-android-vulnerable-to-hack-that-compromises-personal-i/:
Pokud jste již dostatek potenciálních app soukromí úniky bát, tady je ještě jeden - Android policie zjistili, že Skype je Android klient opustí vaše osobní údaje dokořán k útoku. V publikaci uvádí, že aplikace má SQLite3 databáze, kde přihlásí všechny své informace a chat jsou uloženy, a že Skype zapomněl šifrovat soubory nebo vymáhat oprávnění, která se zdá být rozhodnutí podobný odchodu klíče visí ven ze dveří.

V podstatě to znamená, že nepoctiví app mohl chytit všechna vaše data a telefon domů - app podobně jako Skypwned. To je testovací program Android policie postaven dokázat, existuje chyba zabezpečení, a kluk, chlapec oh to funguje - přes pouze žádají o základní skladování Android telefon a oprávnění, je okamžitě zobrazena naší plné jméno, telefonní číslo, e-mailové adresy a seznam všechny naše kontakty aniž by bylo nutné tak jako uživatelské jméno na to přišel. Android Policie říká, že Skype je prověřit otázku teď, ale pokud chcete, aby společnost navíc trochu tlačit jsme si jisti, že nemůže ublížit.

Skype pro Android citlivé na hack, který ohrožuje osobní údaje původně objevila na Engadget na čt. 14 duben 2011 22:02:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje Android policie | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat