neděle 17. dubna 2011

Funkce: Virtualizace v zákopech s VMware, Část 5: Fyzikálně-k-virtuální konverze v podniku

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/UYlBOX_MgH0/physical-to-virtual-conversion-in-the-enterprise.ars:

V první části tohoto seriálu jsme se zaměřili na výběr podniku virtualizační platformu, a na některé z dávek získaných. Ve druhé části jsme se zaměřili na některé související problémy při výběru hardware spustit platformu, a my jsme také diskutovali datových úložišť, sítí, serverů a / čepele. Ve třetí části se blíže podívat na síťové problémy, a v části 4 jsme dali nějaké praktické, ořechy-a-šrouby rady, jak naladit svůj podnik VMware nastavení. V této poslední splátky, podíváme se na problematiku fyzikálně-k-virtuální konverze, a dávat tipy na osvědčené postupy.

Největší výzvou pro fyzikálně-k-virtuální (P2V) migrace v podnikovém prostředí není ve skutečnosti technicko-i když tam je technická výzva, stejně. Spíše, aktuální výzvou je načasování, papírování a byrokracii, aby se dostatek budete muset čelit na systému-by-systém základu, stejně jako obecně kulturní střet proti statu quo.

V každém prostředí, dostatečně velký, tam jsou rozmanité úrovně služeb, od mission-critical na vývoj laboratorních systémů, každý s různými uptime očekávání, a různé úrovně expendability. Takže je to dobrý nápad, je začít ve spodní části, s nejméně důležité systémy, a práci si cestu nahoru. Přínosem tohoto přístupu je, že jakýkoliv druh předčasného selhání v procesu, nebude se staral o příliš mnoho, a protože budete mít více zkušeností s procesem P2V v době, kdy budete stěhovat mission-critical systémů. Ale dříve, než se dostaneme k hovoříme o různých migračních strategií P2V, musíme se podívat na velkou reality ve většině podnikových prostředích: legacy systémů, a byrokracie.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat