pátek 25. března 2011

Turingův stroj postavený ze dřeva, kovového šrotu a magnety, 'geek' úspěch odemknout (video)

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/25/turing-machine-built-from-wood-scrap-metal-and-magnets-geek/:
Bereme to jako samozřejmost, že v dnešní době s náhledy-velké křemíkové čipy může krize prostřednictvím nejsložitějších výpočtů, ale počátkem minulého století, matematické úkoly byly stále provádí lidmi. Bylo kolem toho času, že jeden Alan Turing, Enigma kód jistič a obecná počítačová věda průkopník, přišel s tím, co bylo v podstatě myšlenkový experiment, mechanický stroj schopný simulovat a řešení algoritmů, stejně jako dospělý CPU. No, víte, kde to bude teď, jeden britský softwarový inženýr se rozhodl postavit jen takové zařízení, ze starých kousků a boby měl ležet kolem geek doupě, produkovat pracovní model, který byl nedávno ukázáno na Maker Faire UK v Newcastlu. Pouze sedativum, jak on poukazuje na to, je to, že by trvat "měsíce přičíst dvě čísla dohromady," ale všechny dobré věci začít pokorně. Video po přestávce.

Pokračovat ve čtení Turingův stroj postaven ze dřeva, kovového šrotu a magnety, 'geek' úspěch odemknout (video)

Turingův stroj postavený ze dřeva, kovového šrotu a magnety, 'geek' úspěch odemknout (video) původně objevila na Engadget na pá. 25 březen 2011 15:24:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink NewScientist | zdroje srimech | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat