pátek 25. března 2011

Polystyrenu dotkne elektrod vytvořit neuvěřitelně rychlé nabíjení-wonderbatteries

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/25/styrofoam-touches-electrodes-to-create-incredibly-fast-charging/:
Polystyrenu dotkne elektrod vytvořit neuvěřitelně rychlé nabíjení-wonderbatteries Elon Musk srdce může mít již vzdali na pokorný baterie, zatoužil po kondenzátory, ale vědci na University of Illinois se myslím, že život v 'ol buňky dosud, vytvářet baterie, které nabití a vybití v sekundách. Že našli způsob, jak vytvořit pomocí elektrod polystyrénových kuliček jako druh substrátu, drobných kuliček pomáhá nastavit pórovitost buď nikl-metal-hydridové nebo lithium-mangan kondenzátor materiál. Úpravou velikosti a hustoty bean bag innards tým byl schopen vytvořit elektrody pórovitost 94 procent, což je jen několik klíšťat krátký teoreticky ideální pro vystavení maximální plochy elektrody do baterií. To má za následek velmi rychlé poplatků a vypouštění, buňka bít NiMH 90 procent kapacity za pouhých 20 sekund a vybíjení v tak rychle, jak 2,7 sekundy. I když nevíme, jen to, co druh systému zpoplatnění tým použil k dosažení tohoto cíle, a to i za předpokladu, že high-proud proud elektronů je to stále o významný počin. Ale, jako většina velkých pokroků je tu nevýhodu: podobný Toshiba SCiB batts kapacitu těchto buněk je jen asi tři čtvrtiny toho, co by bylo za použití běžných baterií konstrukce, což znamená, že byste třeba zhruba o 25 procent více hmoty získat stejný rozsah ve Vaše ultra-rychlé nabíjení EV budoucnosti. To by mohlo být jen hodný kompromis.

Polystyrenu dotkne elektrod vytvořit neuvěřitelně rychlé nabíjení-wonderbatteries původně objevila na Engadget na pá. 25 březen 2011 00:29:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Ars Technica | zdroje Nature Nanotechnology , University of Illinois | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat