čtvrtek 24. března 2011

OMG, FYI, a LOL zadejte Oxford anglický slovník, věští apokalypsu

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/24/omg-fyi-and-lol-enter-oxford-english-dictionary-foreshadow-th/:
V potvrzení o internetu v ohromující vliv na triviality jsme se někdy označují jako "skutečný život", Oxford anglický slovník nestorům se rozhodli přidat pár nejoblíbenějších webových prohlášení k jejich slovníku. Mezi nimi jsou jednicky OMG, LOL a pozdravem, spojující jejich krajané IMHO a BFF mezi hrdý počet oficiálně schválený initialisms (zkratky smluvně iniciály jejich slov) používané v anglickém jazyce. Šokující dost, výraz OMG má svou historii sledovány po celou cestu zpět do roku 1917, zatímco LOL používán mínit "malá stará dáma" zpátky v 60. letech, a FYI nejprve ukazoval ve firemní žargon v roce 1941. Nejen to, ale symbolem srdce - ne <3 emotikon, aktuální ♥ grafika - rovněž dělal to v. Jen tak dlouho, jak Beliebers a fanpires jsou mimo, je tu stále ještě naději pro budoucnost. Malé, třpytící žhavý o naději.

OMG, FYI, a LOL zadejte Oxford anglický slovník, věští apokalypsu původně objevila na Engadget na čt. 24 březen 2011 15:41:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Digitální život | zdroje OED Online | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat