středa 22. prosince 2010

'Trilobite' složené oko klade paleozoika rotace na mobilní kamery design

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/22/trilobite-compound-eye-puts-a-paleozoic-spin-on-mobile-camera/:
Zaniklé mořští členovci, aby pro skvělý design reference - zeptejte se Andreas Brückner. Fraunhofer Institut aplikované optiky a přesného strojírenství výzkumník vzala příklad z trilobita při vytváření 1,4 mm tenký "cluster oko" kamery, aby přijaly 221 obrázků na 39 pixelů na každé straně tvořit 700 x 550 (0,38 megapixelu) kompozitu. V tomto bodě, to je také schopen zaznamenat 13 snímků za sekundu pro video, a velikosti, jako to, že pokud mohou narazit do specifikace, že by mohlo otevřít cestu pro menší kamery komponenty v mobilních telefonech. Ne v dohledné době, samozřejmě, jak je to stále ve stavu výzkumu (a to je jen jedna z mnoha kamer výzkumných projektů venku). Dalším krokem pro Brückner a společnost se zmenšuje výše uvedené konstrukce do 1 mm tenký (a až 30 snímků za sekundu video), stejně jako 1,5 mm varianta s jedním megapixelovým rozlišením.

'Trilobite' složené oko klade paleozoika rotace na mobilní kamery design původně objevila na Engadget na st. 22 prosinec 2010 02:20:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje NewScientist | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat